Menu
Attractief duel in voordeel Ajax O19

Attractief duel in voordeel Ajax O19

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag afgerekend met een gedurfd Willem II. De ploeg van John Heitinga zag de nummer 12 van de ranglijst tot 2 keer toe terugkomen, maar uiteindelijk zorgden Jurgen Ekkelenkamp, Ché Nunnely, Szabolcs Schön en Boy Kemper voor een 4-2-zege.

Heitinga voerde 5 wijzigingen door ten opzichte van het duel met Legia Warschau (1-4). De meest opvallende naam was Liam van Gelderen. Hij kon rekenen op zijn eerste basisplek van het seizoen. ,,Ik zal mijn best doen”, zo zei de 16-jarige verdediger vooraf op de Instagram Stories.

Het spelbeeld was in balans in het begin van de wedstrijd. Willem II verraste met hoog pressiespel en hoopte de vleugelverdedigers van Ajax vast te zetten op eigen helft. Het leidde tot de eerste kans voor de bezoekers, maar Nick Plomper bleek een te grote sta-in-de-weg. Heitinga kwam in actie en riep zijn pupillen opdrachten toe.  

Ché Nunnely waagt een doelpoging.
Ché Nunnely waagt een doelpoging.
Martijn Kaars stuit op de doelman.
Martijn Kaars stuit op de doelman.
Helaas, Kaars schiet voor open doel over.
Helaas, Kaars schiet voor open doel over.
Boy Kemper in duel.
Boy Kemper in duel.
Kaars wordt op de huid gezeten door een verdediger.
Kaars wordt op de huid gezeten door een verdediger.

Kansen zat
Zijn coaching had effect. Sebastian Pasquali en Ekkelenkamp werden vaker gevonden, met een uitbraak via Nunnely als gevolg. De rappe aanvaller raakte met zijn voorzet een hand van de tegenstander: strafschop. Ekkelenkamp mocht aanleggen en zorgde met zijn 9e treffer van het seizoen voor de 1-0. 

Ajax maakte jacht op meer treffers. De prooi was ook 2 keer in zicht, maar de trekker werd niet overgehaald. Martijn Kaars schoot voor open doel over, terwijl Victor Jensen via een stiftje de paal raakte. Driemaal bleek scheepsrecht toen Nunnely een niet te missen rebound voor zijn voeten kreeg. Hij zorgde voor de 2-0. Maar de beer bleek nog allerminst geschoten in Amsterdam. 

Spanning terug in de wedstrijd
De bezoekers kwamen namelijk kort voor rust terug in de wedstrijd. Navajo Bakboord hield vast, waarna Sam Verstappen de toegekende strafschop benutte: 2-1. De Tilburgers bleven geloven in een stunt. Zelfs toen Schön via een subtiele stift voor de 3-1 zorgde. De treffers leken de bezoekers niks te doen, integendeel zelfs. 

Willem II kwam 10 minuten later wederom terug in de wedstrijd. Sheraino Servania schoot vanuit een moeilijke hoek via de binnenkant van de paal raak (3-2). Het publiek vermaakte zich opperbest door de grote en soms naïeve aanvalsdrang van beide jeugdelftallen. 

Boy Kemper gooide het duel op slot. De aanvoerder tikte een fraaie voorzet van invaller Giovanni de La Vega in het doel. De onvermoeibare bezoekers bleken gewoon mensen, want het geloof was na de 4-2 toch écht verdwenen. De Ajacieden zijn door deze zege 11 wedstrijden ongeslagen in alle competities. 

Yes...
Yes...
4-2...
4-2...
De wedstrijd is beslist!
De wedstrijd is beslist!
Schön na zijn fraaie treffer.
Schön na zijn fraaie treffer.
De aanvoerder schermt de bal goed af.
De aanvoerder schermt de bal goed af.
De La Vega was goed voor 1 assist.
De La Vega was goed voor 1 assist.
Een mooi weekend voor Ajax O19!
Een mooi weekend voor Ajax O19!

Jeugdinterlands en PSV
De talenten verruilen de komende week het rood-wit voor de kleuren van hun nationale ploegen. Ajax O19 speelt op 18 november weer de volgende wedstrijd. De jongelingen hebben dan in Eindhoven een appeltje te schillen met de enige ploeg waar dit seizoen van werd verloren: PSV O19. 

Scoreverloop: 4-2 (2-1): 14. Ekkelenkamp 1-0, 31. Nunnely 2-0, 41. Verstappen 2-1, 47. Schön 3-1, 56. Servania 3-2, 61. Kemper 4-2.

Opstelling Ajax O19; Plomper; Bakboord, Van Gelderen, Botman, Kemper; Pasquali (60. De La Vega), Ekkelenkamp (72. Solomons), Jensen (69. Ter Heide); Nunnely (45. Struijk), Kaars (80. Dest), Schön

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beeld: Jasper Ruhe