Menu
Attractieve training in ArenA

Attractieve training in ArenA

De Ajacieden trainden vrijdag in de ArenA. De in twee partijen opgedeelde spelersgroep bereidde zich verwoed strijdend voor op het treffen met Vitesse. Ajax speelt zondag in Arnhem tegen de ploeg van Aad de Mos.

De Ajacieden mochten zich vooral bewijzen in de drie wedstrijden die telkens tien minuten duurden. Scherpte, doeltreffendheid, duelkracht; de Amsterdammers wierpen alles in de strijd om de partijtjes als winnaar te besluiten. Het maakte de ochtendsessie tot een attractief schouwspel.
Jaap Stam hield zich tijdens de korte, maar felle partijtjes afzijdig van de groep. De aanvoerder kampte afgelopen week met een lichte buikgriep. Het was verstandiger om de korte wedstrijden de korte wedstrijden te laten. De routinier besloot zijn training met enkele looprondes om het veld. Wesley Sneijder trainde wel weer op volle kracht met de groep mee. De middenvelder oogde nagenoeg hersteld van de bekkenblessure die hij opliep in het UEFA Cuptreffen met Zulte Waregem. Sneijder wierp als vanouds zijn dreigende en aanvallende spel in de strijd. De verdedigers hadden hun handen vol aan de acties van de international.

Na de training in de Amsterdam ArenA wachtte de Ajacieden een 'meet & greet' met gasten van Ajax-partner Tele2. De 'meet & greet' bood vooral de jonge fans de mogelijkheid om handtekeningen te verzamelen van en op de foto te gaan met de Ajacieden. Ook Klaas Jan Huntelaar en Roger (achtergrond) hadden over belangstelling niets te klagen. Na de training in de Amsterdam ArenA wachtte de Ajacieden een 'meet & greet' met gasten van Ajax-partner Tele2. De 'meet & greet' bood vooral de jonge fans de mogelijkheid om handtekeningen te verzamelen van en op de foto te gaan met de Ajacieden. Ook Klaas Jan Huntelaar en Roger (achtergrond) hadden over belangstelling niets te klagen.

Ook Sneijders ploegmaat Tom de Mul was aardig op dreef. Vooral de jonge Belg is zondag gebrand op een goed resultaat tegen Vitesse, de ploeg die hij vorig seizoen nog diende. Ajax verhuurde de aanvaller het voorbije voetbaljaar aan de Arnhemmers. Wat betreft fitheid en scherpte bewees De Mul absoluut klaar te zijn voor de strijd in het Gelredome. ,,Ajax moet normaal gesproken winnen van Vitesse, dat is logisch’’, sprak de Belgische vleugelaanvaller direct na de oefensessie. ,,Ik wil natuurlijk helemaal graag winnen van Vitesse.’’ De Mul loopt zondag onvermijdelijk tal van bekenden tegen het lijf. ,,Met Etiënne Esajas ben ik nog steeds goed bevriend. Toch is het vooral voor de hele ploeg belangrijk om te winnen. Het gat met PSV mag in elk geval niet groter worden.’’
De stem van trainer Henk ten Cate schalde af en toe door het lege stadion. Het was voor de spelers telkens het sein om de aanwijzingen van de Ajax-trainer ter harte te nemen.
Ten Cate en zijn staf zijn dagelijks druk in de weer met het verfijnen van het systeem waarmee telkens weer nieuwe opponenten moeten worden verslagen. Ten Cate bracht zijn betrokkenheid vrijdag in woord en gebaar in de praktijk. Eigenlijk precies zoals dat dagelijks gebeurt in en rondom de Amsterdam ArenA.