Menu
Avond Van der Sar: Van Gaal vs. Hiddink

Avond Van der Sar: Van Gaal vs. Hiddink

De officiële afscheidsavond van Edwin van der Sar belooft woensdag 3 augustus een waar spektakel te worden. Naast de wedstrijd tussen Ajax 1 en het wereldelftal van Van der Sar zullen er ook nog twee voorwedstrijden worden gespeeld. Zo neemt Ajax ’95 (onder leiding van Louis van Gaal) het op tegen Oranje ’98 met coach Guus Hiddink op de bank.

Er zullen woensdagavond 3 augustus vele prominente namen uit heden en verleden naar de Amsterdam ArenA komen. Eerder werd al bekend dat Van der Sar voor zijn wedstrijd tegen Ajax 1 onder meer Allesandro Del Piero, Paul Scholes en Rio Ferdinand heeft gestrikt. Tijdens de voorwedstrijd tussen het Ajax van 1995 en het Nederlands elftal van 1998 zullen ook vele illustere namen uit het verleden in actie komen. Onder meer Jari Litmanen en Marc Overmars hebben hun deelname al toegezegd.

Met het Ajax van 1995 beleefde Van der Sar grootse successen. In dat jaar won de 130-voudig international met Ajax liefst vijf prijzen. Naast de landstitel en de nationale Supercup veroverde ‘Sar’ halverwege de jaren negentig de Champions League, Wereldbeker en Europese Supercup. Met het Nederlands elftal maakte de veertiger in 1998 grote indruk op het WK in Frankrijk. Oranje werd destijds in de halve finale tegen Brazilië uitgeschakeld na strafschoppen.
De avond begint woensdag 3 augustus met een voorwedstrijd tussen Ajax D1 en Manchester United D1. Bij de Engelsen doet de zoon van Van der Sar mee. Naast de twee voorwedstrijden en de hoofdwedstrijd tussen Ajax 1 en Team Van der Sar zullen er op de avond zelf nog veel meer verrassingen volgen.

Programma afscheid Van der Sar:

17:45 uur: Ajax D1 - Manchester United D1 (met de zoon van Van der Sar);
18:10 uur: Ajax’95 (olv Louis van Gaal) - Oranje’98 (olv Guus Hiddink);
19:05 uur: Ajax - Rest van de Wereld (olv Sir Alex Ferguson);
20:25 uur: Einde avond

Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar. Bestel je kaarten online via onderstaande link.

De opbrengst van de avond gaat naar twee door Van der Sar uitgekozen goede doelen, te weten Stichting Doe een Wens en Laureus.

Koop snel je kaarten en zorg je dat bij deze bijzondere avond bent.