Menu
AZ - Ajax in halve finale KNVB Beker

AZ - Ajax in halve finale KNVB Beker

Ajax speelt in de halve finale van de KNVB Beker een uitwedstrijd tegen bekerhouder AZ. Beide clubs werden aan elkaar gekoppeld door de geblesseerde Siem de Jong. Het duel wordt op woensdag 26 of donderdag 27 maart gespeeld in Alkmaar. De precieze speeldag wordt naar verwachting later deze week bepaald.

De tweede halve finale gaat tussen PEC Zwolle en NEC. Het duel wordt in Zwolle gespeeld. Afgelopen seizoen troffen AZ en Ajax elkaar ook al in de halve eindstrijd van het bekertoernooi. Op 27 februari 2013 verlieten de Alkmaarders de Amsterdam ArenA met een 0-3-overwinning. AZ bereikte daarmee de bekerfinale, waarin het afrekende met PSV. Naast De Jong werd de loting in de ArenA, kort na Ajax' 3-1-zege op Feyenoord, verder verzorgd door KNVB'er Heinrich Welling en presentator Hidde van Warmerdam.

Houd de website en de social mediakanalen van Ajax in de gaten voor het laatste nieuws over de de bekerwedstrijd tegen AZ.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Het lotingballetje dat Ajax vertegenwoordigde. Het lotingballetje dat Ajax vertegenwoordigde.
Heinrich Welling, Siem de Jong en presentator Hidde van Warmerdam (v.l.n.r.) verzorgden de loting voor de halve finales. Heinrich Welling, Siem de Jong en presentator Hidde van Warmerdam (v.l.n.r.) verzorgden de loting voor de halve finales.
Heinrich Welling voorkomt dat een lotingballetje wegstuitert. Heinrich Welling voorkomt dat een lotingballetje wegstuitert.