Menu

AZ grote winnaar van dit weekeinde

Voor de oud-Ajacieden die momenteel bij AZ successen vieren, was het afgelopen weekeinde het meest succesvol. Zelf wonnen Denny Landzaat, Tim de Cler en trainer Co Adriaanse 5-0 van FC Twente en omdat PSV gelijk speelde bij Feyenoord (3-3) is het gat tussen de Alkmaarders en de Eindhovenaren nog maar drie punten.

Het weekeinde begon vrijdagavond met de Noordelijke derby tussen sc Heerenveen en FC Groningen. Bij de Friezen stond Victor Sikora als oud-Ajacied binnen de lijnen. Bij Groningen speelde Stefano Seedorf mee. De enige doelpuntenmaker was Mika Väyrynen namens de thuisploeg, 1-0. Sikora werd gewisseld. Seedorf bleef staan.

RBC Roosendaal, met Juan Viedma en Danny Hesp in de basis, ging op bezoek in Kerkrade. Het liep slecht af voor de Brabanders, want Roda JC won met 3-1. RKC pakte drie punten. De ploeg met Serginho Greene en Michael Krohn-Dehli in de basis en Randy Rustenberg als invaller scoorde tweemaal tegen FC Den Bosch. Het team van invaller Dennis Schulp zette daar geen treffers tegenover.

Willem II en FC Utrecht scoorden niet in hun onderlinge ontmoeting. Bij de Tilburgers begonnen Michel Kreek, Martijn Reuser en Kevin Bobson in de basis; bij FC Utrecht Dave van den Bergh en Darl Douglas. In de aantrekkelijke wedstrijd waren er kansen genoeg voor beide teams, maar niemand was succesvol.

Pascal Heije zag zijn NEC, dat speelde zonder José Valencia, de boot in gaan bij De Graafschap. Voor het eerst dit seizoen wonnen de Superboeren een competitieduel. Met onder andere Milan Berck Beelenkamp en Michael van der Kruis in de basis won De Graafschap met 3-2.

NAC en ADO deelden de punten. Mike Zonneveld stond tegenover Cedric van der Gun. NAC kwam op voorsprong, maar vijf minuten voor tijd stond de gelijkmaker op het bord, 1-1.

Aan de vier minuten die Gerald Sibon mocht meespelen tegen Feyenoord, zal de oud-Ajacied weinig goede herinneringen bewaren. Hij kwam in het veld bij een 3-2 voorsprong en zag dat de thuisploeg in blessuretijd egaliseerde, 3-3.