Menu
AZ loopt verder uit na zege op C1

AZ loopt verder uit na zege op C1

Ajax C1 stond vóór de wedstrijd van afgelopen zaterdag op 9 punten van AZ. Dat is een achterstand die bijna niet meer goed te maken is tenzij er nog een wonder gebeurt. Thuis bij AZ verloor Ajax onterecht door twee counterdoelpunten. Zaak dus om iets recht te zetten.

Ajax C1 - AZ C1 (1-2)

De beginfase was elkaar een beetje aftasten. Verder dan een schot vlak over het doel van AZ door Zian Flemming kwam het niet. AZ beschikt over een zeer snelle voorhoede wat ons meerdere malen in gevaar bracht. Stef Kennepohl die in uitstekende vorm verkeerde behoedde ons twee keer voor een achterstand. Ook toen hij oog in oog kwam te staan met de AZ spits, wist hij te bal te keren.

Kort na rust zorgde slordig verdedigen ervoor dat de bal in de kluts voor de voeten van een AZ aanvaller viel die zich niet bedacht en de bal met een droge schuiver achter onze keeper plaatste. Enkele minuten later een soortgelijke situatie waaruit AZ weer scoorde.

Sommige spelers van Ajax lieten het hoofd hangen en er ontstond hier en daar irritatie.

Toch wist Ajax terug te komen in de wedstrijd. In de 53ste minuut was het een solide spelende Ramiz Zerrouki, die Mink Peeters wist te bereiken. Met een dubbele “one touch” combinatie met Kaij Sierhuis was het diezelfde Sierhuis die met een fraaie kopbal de aansluitingstreffer wist te maken.

Mink Peeters die zijn vorm ook weer terugkrijgt bracht minuten later met een schitterende actie op links Noah Benninga in stelling die zijn afstandsschot net over zag gaan.

AZ kreeg op hun beurt ook nog enkele kansen. Vlak voor tijd had de mee naar voren gekomen Navajo Bakboord (C2) de gelijkmaker op zijn schoen. In een moeilijke positie schoot hij de bal met een volley helaas hoog over.

Ajax C1 - AZ C1 (1-2)

40' 0-1
43' 0-2
53' 1-2 Sierhuis (Peeters)