Menu
B1 doet wat het moet doen in beker

B1 doet wat het moet doen in beker

We moesten aantreden tegen de B2 van ADO Den Haag; een bekerwedstrijd. Je begrijpt zeker wel dat je eigenlijk alleen maar van kan verliezen. Dus vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter trokken we fel van leer en zetten de tegenstander zwaar onder druk.

ADO Den Haag o/16 - Ajax B1 (1-6) (Beker)

En ADO had het moeilijk tegen ons. Het wachten was op het eerste doelpunt van ons. Dat viel in de 8e minuut. Een lange bal van Ruben Hoogenhout bereikte Che Nunnely, die Donyell Malen vrij speelde en Donyell scoorde 0-1. We speelden goed en ADO had geen kans tegen ons. In de 19e minuut een mooie combinatie door het midden, Donyell speelde de bal naar Noa Lang en het stond 0-2. In de 27e minuut nam Mees de Wit een goede corner over rechts en Donyell scoorde 0-3. Vlak voor rust werd het 0-4 door Justin Kluivert, die door Che was vrijgespeeld over rechts.

De tweede helft ging eigenlijk verder zoals de eerste helft. We gingen echter slordig met de kansen om. In de 61e minuut werd het 0-5 door Noa nadat deze in staat werd gesteld te scoren door Anderson Lopez. Een vrije trap van ADO bracht de stand op 1-5. Vlak voor het eindsignaal werd het 1-6. Navajo Bakboord stelde met een lange bal op Donyell in staat zijn derde doelpunt te maken. Een zeer verdiende overwinning met goed voetbal behaald.

ADO Den Haag o/16 - Ajax B1 (1-6) (Beker)

0-1 (8') Malen (Nunnely)
0-2 (19') Lang (Malen)
0-3 (27') Malen (M. de Wit)
0-4 (39') Kluivert (Nunnely)
0-5 (61') Lang (Lopez)
1-5
1-6 (79') Malen (Bakboord)

Verslag: Frits Andriese