Menu
B1 haalt bijna 'de tien' in de beker

B1 haalt bijna 'de tien' in de beker

Laat zien wie wij zijn, Wij zijn Ajax en wij zijn de beste.

FC Den Bosch B1 - Ajax B1 (0-9)

Zo begon Orlando Trustfull zijn voorbereiding met de jongens. En dat bleek meer dan voldoende.
Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter vlogen onze jongens erboven op, grepen de tegenstanders bij hun strot en hielden dit 80 minuten vol. Een zeer goede wedstrijd op een heel slecht veld, zo niet onze beste wedstrijd van het seizoen. Een overwinning voor het gehele team dat zich helemaal leeg speelde en meer als 100 procent leeg knokte.

De eerste 10 minuten bood Den Bosch nog wat tegenstand maar na die minuten was het over en sloeg de klok alleen nog Ajax. In de 11e minuut werd de bal over links naar Abdel Nouri gespeeld, die speelde een verdediger uit en uit zijn voorzet scoorde Ezra Walian 0-1. In de 30e minuut ging Abdel weer eens zijn tegenstander voorbij, zette fraai voor en Damil Dankerlui scoorde 0-2. Twee minuten later was het weer raak. Abdel Nouri werd neergelegd in het strafschopgebied en de scheidsrechter gaf strafschop. Damian van Bruggen scoorde 0-3. Met deze stand brak ook de rust aan.

Na de rust leek het wel of het tempo nog eens opgeschroefd werd want reeds na twee minuten werd het 0-4. Uit een corner van James Efmorfidis scoorde Damil Dankerlui. In de 45e minuut na een fraaie actie van Jordy Bruijn scoorde Ezra Walian 0-5. Zes minuten later was het weer raak Damil bereikte Ezra Walian en het stond 0-6.

Den Bosch werd er moedeloos van want er viel geen eer te behalen. Want een tegendoelpunt werd niet geduld. In de 59e minuut ging Melvin Vissers er met de bal vandoor en stelde Mauro Savastano in staat om 0-7 te scoren. Zouden we de tien nog halen..? In de 65e minuut bood Terry Lartey Sanhieze Jordy Bruijn nog een niet te missen kans en deze scoorde nummer 8 dus 0-8. Negen minuten later werd het door Damian van Bruggen 0-9. Hij benutte zijn tweede strafschop nadat een speler van Den Bosch de bal met zijn hand speelde. Verder kwamen we niet maar we hadden wel ons visitekaartje afgegeven.

Na de wedstrijd werd er nog geloot om de halve finale en Abdel Nouri trok met de wedstrijd Feyenoord - Ajax een mooie wedstrijd uit de schaal.

FC Den Bosch B1 - Ajax B1 (0-9)

0-1 (11') Walian (Nouri)
0-2 (30') Dankerlui (Nouri)
0-3 (32') van Bruggen (pen.)
0-4 (41') Dankerlui (Efmorfidis)
0-5 (45') Walian (Bruijn)
0-6 (51') Walian (Dankerlui)
0-7 (59') Savastano (Vissers)
0-8 (65') Bruijn (Sanhieze)
0-9 (74') van Bruggen (pen.)

Verslag: Frits Andriese