Menu
B1 herpakt zich na verloren finale

B1 herpakt zich na verloren finale

Na een inspannend paastoernooi om de Future-Cup, een verloren finale, een prachtige tweede plaats, was het woensdagavond al weer raak in de competitiewedstrijd tegen AZ B1. Voor de trainer een enorme uitdaging om de jongens weer goed op de rails te krijgen. Samen met Ronald de Boer gingen zij de uitdaging aan.

Ajax B1 - AZ B1 (3-1)

De wedstrijd begon redelijk maar na een minuut of tien was het duidelijk dat dit niet het niveau had wat de trainers verlangde. Toch werd er een na een fraaie contra-aanval een doelpunt gescoord. Gino Dekker werd in de diepte aangespeeld, combineerde met Abdel Nouri waarna Gino Dekker met een prachtig schot 1-0 scoorde. Maar toch het voetbal liep niet zoals de trainer het wilde. Indy Groothuizen raakte geblesseerd maar bleef doorspelen. In de 35e minuut ging hij in de fout en AZ scoorde de gelijkmaker. De rust brak aan met 1-1.

In de rust gaven de trainers aan dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. En als de trainers zo iets zeggen gebeurd dit ook vaak.

Er werd in een hoger tempo gespeeld en er kwamen kansen. In de 62e minuut speelde Abdel Nouri zich vrij op rechts, wachtte een moment en plaatste de bal op het juiste moment naar
Ezra Walian, deze joeg de bal hard in het doel. 2-1. Een verdiende voorsprong.
Zes minuten later was de wedstrijd gespeeld, Terry Sanhieze speelde de bal diep op een fraaie loopactie van Melvin Vissers, deze schoot goed in maar de keeper pareerde de bal en de meegelopen James Efmorfidis schoot de bal in het lege doel. 3-1.

De wedstrijd was gestreden en het elftal behaalde een verdiende overwinning. De trainer gaf dan ook na afloop een compliment aan de spelersgroep voor het vertoonde spel en inzet.

Ajax B1 - AZ B1 (3-1)

1-0 (9') Dekker (Nouri)
1-1 (35')
2-1 (62') Walian (Nouri)
3-1 (68') Efmorfidis

Verslag: Frits Andriese