Menu
B1 lekker op dreef in Kerkrade

B1 lekker op dreef in Kerkrade

Roda JC - Ajax werd onze beste wedstrijd van het seizoen tot heden. De jongens waren er klaar voor en de trainer had de jongens weer goed voorbereid.

Roda JC B1 - Ajax B1 (0-3)

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter vlogen we uit de startblokken. Er werd van achteruit goed gecoacht en Roda werd teruggedrongen op eigen helft. De bal werd goed rond gespeeld en de voorwaartsen van Roda werden van links naar rechts gestuurd en van rechts naar links. In de 6e minuut was het raak. Gino Dekker trok de bal voor van links, een Roda-speler maakt hands en de toegekende strafschop werd door Damian van Bruggen in een doelpunt omgezet. 0 - 1.

Nog geen zes minuten later stond het 0-2. Een snelle counter van eigen helft via Abdel Nouri, kwam de bal bij Gino Dekker, deze zette de bal fraai voor en Ezra Walian liet deze kans niet onbenut en scoorde 0-2.

Roda wist geen raad met het goede spel van Ajax. Ze probeerden van alles om ons uit het ritme te halen. Dit lukte ze niet. Want Ajax bleef domineren en goed spel vertonen. Ook het publiek genoot van deze wedstrijd. Inmiddels waren er zo'n 30 minuten verstreken toen Ajax weer toesloeg. Een aanval door het midden kwam de bal bij Ezra Walian, die speelde Pelle Clement vrij en Pelle scoorde 0-3. Zo brak de rust aan.

De tweede helft leek een formaliteit maar de werkelijkheid was anders. Ook de tweede helft bleef Ajax domineren en speelde het spelletje rustig verder. Er werd goed gevoetbald met mooie aanvallen en ook nog wat kansen. Helaas werd er niet meer gescoord en was de overwinning meer dan verdiend. In de kleedkamer liet de trainer dan ook merken dat hij zeer tevreden was over het vertoonde spel en de discipline in het spel.

Al met al een leuke voetbalmiddag in Limburg.

Roda JC B1 - Ajax B1 (0-3)

0-1 6' van Bruggen (pen.)
0-2 12' Walian (Dekker)
0-3 30' Clement (Walian)

Verslag: Frits Andriese