Menu
B1 strijdt zich tegen ADO ronde verder

B1 strijdt zich tegen ADO ronde verder

Tegen ADO Den Haag is het altijd lastig spelen omdat ADO altijd voor 100% inzet toont en dat zeker tegen ons voor een goed resultaat gaat.

Ajax B1 - ADO Den Haag B1 (3-2)

De trainer had de jongens daar op voorbereid zodat zeker de eerste helft een echte wedstrijd werd gespeeld. Goed voetbal, goede inzet en meestal waren wij de betere ploeg. Er werd in een hoog tempo gespeeld en dat had al snel resultaat. Door goed doorzetten van Adham el Idrissi werd Nabi Hakimzadeh vrij gespeeld en scoorde hij 1-0. We bleven sterker en kregen kansen maar het eindschot ontbrak. En als jezelf niet scoort gebeurt het meestal aan de andere kant. Een vrije trap in ons strafschopgebied werd niet goed verwerkt en de gelijkmaker was een feit; 1-1.
Vlak voor de rust speelde Philippe Sandler met een fraaie dieptebal Adham aan en deze maakte fraai 2-1. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft zette ADO nog meer druk en probeerde één op één te spelen. Daar hadden we het in begin wat moeilijk mee omdat we nu sneller de lange bal moesten spelen. Ook werd ons spel wat slordig. Meer balverlies en minder passes kwamen aan. In de 43e minuut kreeg ADO een vrije trap en via de kluts werd het 2-2. Toch lieten we het hoofd niet zakken en pakten de draad weer op. We kregen kansen maar scoorden niet. In de 53e minuut was het raak. Noussair Mazraoui rukte op over rechts en speelde een lange de bal op Nabi en deze schoot de bal in het net. 3-2.

Al met al een verdiende overwinning en een ronde verder.

Ajax B1 - ADO Den Haag B1 (3-2)

1-0 (10') Hakimzadeh (El Idrissi)
1-1 (25')
2-1 (39') El Idrissi (Sandler)
2-2 (43')
3-2 (53') Hakimzadeh (Mazraoui)

Verslag: Frits Andriese