Menu
B1 ten onder in bekerfinale

B1 ten onder in bekerfinale

Ajax B1 is er niet in geslaagd de beker te veroveren. In Apeldoorn verloor de ploeg van Bryan Roy na strafschoppen met 5-4 van Vitesse AGOVV.

ajax logo carrousel

Ajax domineerde bijna de hele wedstrijd, maar slaagde er niet in te scoren. Ook na de verlenging stond er nog altijd 0-0 op het scorebord. ,,Dat was ontzettend jammer”, zei trainer Roy na de teleurstellende ontknoping. ,,We kregen heel veel grote kansen en hadden meteen in de beginfase moeten scoren. Hoe langer het 0-0 bleef, hoe lastiger het werd voor ons.”

Net als twee weken geleden bij Ajax 1 draaide de bekerfinale uit op penalty’s. Waar het 'grote Ajax' de strafschoppenloterij won van AZ, gingen de jongens van de B1 ten onder. Ajax miste de derde penalty, terwijl de Gelderse tegenstander geen fout maakte.

Ajax A1 deed dit weekeinde mee aan het internationale Terborgtoernooi in Gelderland. De Amsterdammers speelden in poule B gelijk tegen Zambia (1-1) en PSV (2-2) en verloren van Atletico Mineiro (0-2). In de strijd om de vijfde en zesde plaats won Ajax na penalty's van De Graafschap. PSV werd eindwinnaar van het toernooi door in de finale Boca Juniors te verslaan.