Menu
B1 verliest met opgeheven hoofd

B1 verliest met opgeheven hoofd

Zaterdag jongstleden om twaalf uur begon de wedstrijd tegen PSV. Vanaf het eerste moment was de opdracht, geef die gasten geen tijd om op te bouwen. Zet ze onder druk en ze maken fouten.

PSV B1 - Ajax B1 (3-2)

De opdracht werd goed uitgevoerd. Want ze kregen geen kans om de bal twee keer over te spelen en kwam de lange hoge bal op hun spitsen, die we overigens volledig in de tang hadden. Af en toe bij zo'n uitval werd de bal tot hoekschop verwerkt. De bal werd hoog voor het doel gebracht en voorbij de tweede paal werd de bal vrij ingekopt door een verdediger van PSV 1-0. Nog geen twee minuten later een razendsnelle aanval over rechts via Pelle Clement, die trok de bal goed voor en Abdelhak Nouri scoorde fraai 1-1. Vanaf dat moment werd de druk nog meer opgevoerd en PSV kon er niet meer uitkomen. In de 17e minuut leidde dit tot een doelpunt. Gino Dekker ging er op links vandoor, zette fraai voor en Pelle Clement maakte 1-2. We bleven sterker en doordat we de tegenstander zo onder druk hadden was het wachten op een volgend doelpunt. Helaas gebeurde dat niet en bij balverlies aan onze kant werd het via een combinatie door het midden 2-2. Wat ook de ruststand was.

De tweede helft werd er nog sterker gevoetbald en PSV kwam er nauwelijks nog aan te pas. We kregen ook kansen maar scoorden niet. Bij het rondspelen van de bal op het middenveld kwam Pelle te laat naar de bal toe zodat de verdediger van PSV voor hem aan de bal kwam en een schot van 30 meter los liet dat zo de kruising invloog. 3-2 voor PSV. We zijn verder ons eigen spel blijven spelen en met een beetje meer geluk hadden we er nog een gelijkspel uitgehaald. Een wedstrijd verloren maar met opgeheven hoofd van het veld. Bovendien waren er wederom een paar eerstejaars-spelers ingepast en wat deze jongens deze middag presteerden gaf goede hoop voor de toekomst.

PSV B1 - Ajax B1 (3-2)

1-0 10'
1-1 12' Nouri (Clement)
1-2 17' Clement (Dekker)
2-2 35'
3-2 70'