Menu
B1 verslaat defensief Vitesse/AGOVV

B1 verslaat defensief Vitesse/AGOVV

Het AEGON Toekomst Journaal doet wekelijks op Ajax TV verslag van de verrichtingen van de Ajax-talenten van de Toekomst. Als voorbeschouwing voor de samenvattingen van dinsdagavond op Ajax TV blikt Ajax B1-trainer Orlando Trustfull exclusief terug op de verrichtingen van zijn Ajacieden tegen een zeer defensief Vitesse/AGOVV.

Ajax B1 trof met tegenstander Vitesse/AGOVV B1 een lastige tegenstander. Vooral de defensieve strijdwijze van de gasten maakte voetballen moeilijk op de Toekomst. ,,Vitesse kwam duidelijk om tegen te houden. Niet om er een wedstrijd van te maken’’, blikt trainer Orlando Trustfull terug.

,,Vitesse probeerde eerder dit seizoen, toen we bij hun speelden, om één op één te spelen. Dat liep niet goed voor ze af. Daarom kozen ze er ditmaal voor om elf man achter de bal te houden. Alles om doelpunten te voorkomen. Dit was een van de meest verdedigende tegenstanders waar tegen we tot nu toe hebben gespeeld. Vitesse schoot elke bal richting hun doel ook zo’n beetje weg. Ook de omstandigheden waaronder we speelden maakten het een moeilijke wedstrijd. Het veld was glad en zacht. Die omstandigheden, plus het feit dat veel jongens nu in een examenperiode zitten, maakten het tot een vrij zware wedstrijd. Zo vlak voor de winterstop lopen de jongens soms ook op hun laatste benen.’’

Na een doelpuntloze eerste helft sloegen Elton Armah en Branco van den Boomen na rust wel toe. Opvallend genoeg, en typerend voor de stroeve wedstrijd, werden beide treffers gemaakt uit een strafschop. Trustfull was na afloop vooral tevreden over het resultaat. Ook de uitvoering, onder lastige omstandigheden, stemde de trainer content.

,,Vooral ook omdat de omstandigheden zo moeilijk waren, ben ik hartstikke tevreden’’, legt Trustfull uit. ,,Alleen hadden we het onszelf makkelijker moeten maken door sneller te scoren. Je doet jezelf een groot plezier door te scoren. We kregen bijvoorbeeld voor rust niet veel, maar wel genoeg kansen. Het duurde lang voordat we de kansen die we kregen benutten. Omdat we geen afstand namen bleef het te lang een wedstrijd.''

,,In de tweede helft werd het voor het verdedigende Vitesse steeds moeilijker om de gaten dicht te lopen. Dit was niet de mooiste wedstrijd die we tot nu toe hebben gespeeld. Laten we hier snel overheen stappen en er niet te lang bij stilstaan. De wil waarmee wij speelden was goed. De afspraken zijn goed nagekomen. Daar ben ik heel blij mee. Ook over de inzet ben ik tevreden.’’

Zaterdag speelt de B1 een uitwedstrijd tegen Willem II/RKC B1. Het duel op Sportpark aan de Goirlseweg wordt vanaf 14:30 uur gespeeld. Een week later is de thuiswedstrijd tegen PSV B1 voor de Ajacieden uit de B1 het laatste duel van 2011.

Ajax A1 versloeg zaterdag op de Toekomst de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Voor de rust loodste Rowendy Schoop de ploeg van trainer Fred Grim naar een 2-0 voorsprong. De jonge Superboeren vochten zich terug naar 2-2. Stefano Denswil tekende na een dik uur spelen uit een penalty voor de 3-2.

Zaterdag reist de A1 naar Eindhoven voor de competitiewedstrijd tegen PSV A1. De wedstrijd wordt op sportpark De Herdgang gespeeld en begint om 14:30 uur. Een week later besluiten de Ajax-talenten van Grim het kalenderjaar met een uitwedstrijd tegen AZ A1.

Bekijk vanavond de samenvattingen van de A1 & B1 in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Lees hier het wedstrijdverslag van de A1 over het duel met De Graafschap

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV van afgelopen week (D1 & D2)