Menu
B1 wint beladen duel tegen Utrecht

B1 wint beladen duel tegen Utrecht

Ajax tegen Utrecht zijn altijd wel beladen wedstrijden of dat het eerste elftal is of de B1 van Ajax het zijn speciale wedstrijden.

Ajax B1 - Utrecht B1 (4-1)

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter probeerde Utrecht snel te storen in onze opbouw. Daar hadden we in het begin nog wel eens problemen mee. De opbouw verliep soms te traag maar meestal kwamen we er toch goed onderuit. In de 15e minuut kwamen we in de omschakeling via rechts door. De bal kwam bij Adham el Idrissi en deze schoot hard in, de bal ketste via de paal uit het doel en de kwam voor de voeten van Donny v.d. Beek en hij scoorde 1-0. Vanaf dat moment bleven we sterker en moest Utrecht het meer van uitvallen hebben. In de 24e minuut kwam de bal via een combinatie bij Donny terecht, deze zag dat Adham zich fraai vrij liep, en speelde hem aan en Adham faalde niet en scoorde fraai 2-0. Een doelpunt via een goede loopactie. Het gebeurde in de 40e minuut dat Ajax op 3-0 kwam. In de omschakeling kwam de bal bij Markus Bay op eigen helft terecht. Hij speelde een man uit en liep met de bal aan de voeten zijn tegenstander in snelheid voorbij. Keek wie er meeliep en zette de bal op het juiste moment voor. De meegelopen Ottar Karlsson scoorde zijn eerste goal voor Ajax. 3-0. Dit doelpunt werd door het gehele team uitbundig gevierd. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd er slordig gespeeld. We leden teveel balverlies en verloren teveel duels. In de 62e minuut maakte Utrecht er 3-1 van. Even leek het erop dat we het moeilijk zouden krijgen maar we kwamen niet meer in gevaar. Helaas miste Adham nog twee mooie kansen. In de 78e minuut schoot hij een vrije trap op doel, de bal ketste af en Pablo Rosario scoorde de verdiende 4-1.

Ajax B1 - Utrecht B1 (4-1)

1-0 (15') van de Beek
2-0 (24') el Idrissi (van de Beek)
3-0 (40') Karlsson (Bay)
3-1 (62')
4-1 (78') Rosario

Verslag: Frits Andriese