Menu
B1 wint broederstrijd

B1 wint broederstrijd

Het was een bijzonder duel woensdagavond op de Toekomst. Ajax B1 trad in een officiële bekerwedstrijd aan tegen B2. De oudste B-junioren wonnen met 2-1.

Aan het trainingsschema van de B-junioren veranderde de afgelopen week niets. Geen geheimzinnig gedoe, geen besloten trainingen. Nee, Bryan Roy, trainer van de B1, en Robin Pronk, trainer van de B2, trainden donderdag gewoon samen met alle B-junioren en afgelopen maandag deden ze samen de trainingen van hun teams. Ook al waren ze woensdagavond elkaars opponenten in het bekerduel. Natuurlijk waren er onderling wel de nodige dolletjes. ,,De jongens zeiden tegen elkaar dat ze elkaar op de dag van de wedstrijd niet zouden aankijken", zei Roy lachend.
Het enige dat nog een beetje lastig was, was de samenstelling van de teams. ,,We hebben alle eerstejaars vanavond in de B2 opgesteld, terwijl sommigen daarvan in de competitie in de B1 spelen en ook daar dragende spelers zijn. Omdat ik in de B1 maar twaalf spelers heb, zaten er bij mij wat C-junioren op de bank", vertelde Bryan Roy na afloop.

Ajax B1 is blij na een treffer. Ajax B1 is blij na een treffer.

Roy zag zijn elftal na tien minuten een voorsprong nemen door Aras Özbiliz. Dezelfde speler verdubbelde tien minuten na rust de marge. Maar toen Rodney Sneijder, het broertje van Wesley, de B2 een kwartier voor tijd weer in de race bracht door 2-1 te maken werd het nog spannend. De B1 hield echter stand. ,,We hadden het best pittig", reageerde de winnende trainer na afloop. ,,De B2 ging er vol voor, zij hebben een goed elftal. Daardoor was het voor ons best een moeilijke wedstrijd. De B1 won en dat is natuurlijk toch zoals het hoort."

B1 bekert nu op 20 januari verder tegen PSV in Eindhoven.