Menu
B1 wint midweeks van ADO

B1 wint midweeks van ADO

Afgelopen woensdagavond moest Ajax B1 thuis aantreden tegen ADO Den Haag. De Amsterdammers trokken aan het langste eind en wonnen met 3-2.

Ajax B1 - ADO Den Haag B1 (3-2)

Zoals iedere wedstrijd was de wedstrijd tegen ADO één op het scherpst van de snede. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter gingen beide ploegen er tegenaan en werd er met een hoog tempo gespeeld wat resulteerde in fouten van beide zijde. In de 18e minuut zette Ezra Walian flink door en maakte het de keeper van ADO erg moeilijk. Wat resulteerde in een fout van de keeper; hij verspeelde de bal en Ezra scoorde 1-0 voor Ajax.

Nog geen minuut later greep de Ajax-verdediging niet resoluut in en ADO maakt gelijk, 1-1. Tot de rust bleef het gelijk en het tempo bleef hoog.

In de rust gaf de trainer nog eens aan dat er ook op z'n tijd gas teruggenomen dient te worden.
De tweede helft werd er vanaf het begin in fases rustiger gevoetbald. Maar ADO dacht daar anders over en bleef met balverlies van onze kant gevaarlijk in de omschakeling.
In de 50e minuut zette Jordy Bruijn een combinatie op welke Ezra Walian in een fraai doelpunt omzette. 2-1. En weer nam ADO geen genoegen met de achterstand. Ze drongen weer aan en gingen vol op de aanval spelen. Nog geen zeven minuten later werd een aanval over links met een doelpunt bekroond. 2-2. Ajax moest opnieuw proberen ADO vast te zetten op eigen helft en druk blijven zetten op hun verdediging. Na ruim zeventig minuten lukte dat. Gino Dekker zette druk op rechts en veroverde de bal, gaf de bal door aan Ezra Walian, die enkele spelers passeerde en de bal naar Abdel Nouri en Abdel scoorde een fantastisch doelpunt door de bal fraai van links in de kruising te plaatsen. 3-2 voor Ajax. Daarna was het alles of niets voor ADO. En bij enkele counters van Ajax werden er nog kansen gecreëerd maar helaas niet in doelpunten omgezet.

Een wedstrijd die verdiend werd gewonnen en waar inzet en werklust de boventoon voerde.

Ajax B1 - ADO Den Haag B1 (3-2)

1-0 18' Walian
1-1 19'
2-1 50' Walian (Bruijn)
2-2 57'
3-2 70' Nouri (Walian)

Verslag: Frits Andriese