Menu
B1 wint van AZ o/16 in beker

B1 wint van AZ o/16 in beker

Een lastige wedstrijd waar weinig eer viel te behalen. De trainer heeft de jongens op hun hart gedrukt dat je vanaf het begin vol gas moet geven en de tegenstander constant onder druk moet houden.

Ajax B1 - AZ o/16 (3-1)

Het pakte echter anders uit. De opbouw was te traag en de ruimtes , die er lagen, werden niet op de juiste manier benut. Het gevolg was dat AZ vaak de duels won en wij het nakijken hadden. In de 14e minuut werd Pelle Clement de diepte ingestuurd, bereikte de achterlijn en zette de bal goed voor. En James Efmorfidis ronde fraai af. 1-0. De wedstrijd leek naar de rust te sukkelen maar door enkele persoonlijke fouten kwam AZ terug in de wedstrijd. Door een van deze fouten scoorde AZ de gelijkmaker 1-1 en dat was tevens de ruststand.

In de rust heeft de trainer nogmaals aangegeven dat het de tweede helft anders moest. Sneller spelen, indien mogelijk over de hele openen en feller op de tegenstander zitten. En de tweede helft was er meer rust en de opbouw was beter verzorgd. In de 55e minuut werd een combinatie tussen Jairo Riedewald en Ezra Walian knap door Ezra afgerond, 2-1. Ajax behield een overwicht en AZ kreeg het moeilijk. Want het hoge tempo eiste ook z'n tol en sommige spelers zaten er helemaal doorheen. In de 80e minuut kreeg Melvin Vissers de bal op het middenveld onder controle, liep er enkele meters mee en haalde vernietigend uit, een fraai doelpunt. 3-1.
Uiteindelijk een verdiende overwinning.

Ajax B1 - AZ o/16 (3-1)

1-0 (14') Efmorfidis (Clement)
1-1 (38')
2-1 (55') Walian (Riedewald)
3-1 (80') Vissers

Verslag: Frits Andriese