Menu
B1 wint van FC Utrecht na spektakelstuk

B1 wint van FC Utrecht na spektakelstuk

FC Utrecht en Ajax stonden in de eerste 27 minuten goed opgesteld en veel kansen werden er door beide teams niet gecreëerd.

FC Utrecht B1 - Ajax B1 (4-5)

Tot in de 28ste min. Toen scoorde de #11 van FCU vanuit de rebound de 1-0. Vlak voor rust kregen we een penalty omdat Anderson Lopez, volgens de scheidsrechter, onreglementair werd gehinderd. Noa Lang schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-1. Wat meteen de ruststand was.

In de rust werd Gianni Jesserun gewisseld voor Deabeas Owusu en werden er wat omzettingen gedaan. Door de omzettingen stonden we niet altijd goed waardoor de spits van FCU twee keer vlak achter elkaar kon scoren: 2-1 en 3-1. Maar Ajax was niet uit het lood geslagen en zo scoorde Juan Familia Castillo vlak na de 3-1, de aansluitingstreffer 3-2. Enkele minuten later kreeg de aanvoerder van FCU de rode kaart en gingen we meer druk uitvoeren op verdediging van FCU en drongen ze verder naar achteren. Diverse spelers van FCU hadden krampverschijnselen wat ons extra motiveerde om nog meer druk te zeten. Vanuit de counter kon FCU toch gevaarlijk worden en op de goal schieten en keeper Nick Plomper pareerde goed, al had de scheidsrechter een overtreding gezien en wees naar de stip. De spits van FCU schoot ook zijn derde doelpunt onherroepelijk in: 4-2. Je zou denken over en uit maar we bleven door voetballen en in de 76min scoorde Justin Kluivert de 4-3 en 4 minuten daarna was het weer Justin Kluivert die weer een aanval afrondde: 4-4.

Zit het er nog in…. Hoeveel tijd gaat de scheidrechter bijtellen? Uiteindelijk blijkt de scheidsrechter er ca. 9 minuten bij te tellen en bleven we door spelen om toch de winnende binnen te schieten en zo gebeurde dat na een voorzet van rechts. In de 5 meter was het Noa Lang die de wedstrijd besliste met een goed geplaatste a la Vd Vaart de bal binnen te hakken: 4-5.

FC Utrecht B1 - Ajax B1 (4-5)

1-0 (28')
1-1 (40') Lang (pen.)
2-1 (51')
3-1 (54')
3-2 (56') Familia Castillo
4-2 (75') (pen.)
4-3 (76') Kluivert
4-4 (80') Kluivert
4-5 (80+6') Lang

Verslag: Onno Romeijn