Menu
B1 wint vermakelijk duel van AZ

B1 wint vermakelijk duel van AZ

Ajax - AZ was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Af en toe wat slordig en balverlies maar ook mooie combinaties en fraaie aanvallen die bij elkaar vijf doelpunten in ons voordeel opleverden.

Ajax B1 - AZ B1 (5-1)

In de 17e minuut een aanval over rechts Adham el Idrissi zette zijn tegenstander opzij en gaf Donny van de Beek de kans om 1-0 te scoren, wat hij ook deed. In de 25e minuut kregen wij een strafschop tegen omdat Adham z'n tegenstander neer legde. Joost Meendering stopte de strafschop fraai. Diezelfde Joost ging twee minuten later in de fout door een doeltrap naar de tegenstander te spelen; 1-1. Gelukkig namen we het spel direct weer op en zette AZ onder druk. En nog geen minuut later een fraaie aanval via Abdelak Nouri, die speelde Donny van de Beek aan, die op zijn beurt, plaatste de bal naar Ezra Walian en de laatste rondde fraai af: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft namen we het goede spel weer op en probeerde AZ de nekslag te geven. In de 47e minuut was het weer raak. Abdel speelde Adham aan, die snel de bal aan Ezra doorspeelde en Ezra scoorde fraai 3-1. Inmiddels paste de trainer enige wissels toe maar het spel werd er niet minder om. In de 61e minuut speelde Javairo Dilrosun zich prachtig vrij, speelde de bal naar Donny die Ezra al vrij zag staan en Ezra scoorde zijn derde doelpunt: 4-1. AZ had het heel moeilijk en gaf zich al gewonnen. Toch wilde Ajax meer en een actie van Abdel stelde Donny van de Beek in staat 5-1 aan te tekenen. Al met al een zeer verdiende overwinning.

Ajax B1 - AZ B1 (5-1)

1-0 (17') van de Beek (el Idrissi)
1-1 (27') (pen.)
2-1 (28') Walian (van de Beek)
3-1 (47') Walian (el Idrissi)
4-1 (61') Walian (van de Beek)
5-1 (75') van de Beek (Nouri)

Verslag: Frits Andriese