Menu
B1 wint voor de 3e keer in 8 dagen

B1 wint voor de 3e keer in 8 dagen

Afgelopen zaterdag heeft de B1 van Ajax zijn 4e overwinning op rij geboekt. Ditmaal was de B1 te sterk voor Excelsior. Ajax maakte (tevens voor de 4e maal op rij) 3 doelpunten. Het werd 0-3.

RJO/FE Excelsior B1 - Ajax B1 (0-3)

Excelsior uit is altijd een moeilijke wedstrijd voor Ajax. Het veld (kunstgras) is niet het veld waar wij graag op spelen. Toch kwamen we goed uit de startblokken. We lieten de bal het werk doen en speelde de bal goed rond zodat Excelsior nauwelijks aan de bal kwam. Ze liepen steeds weer achter de bal aan en kwamen weinig aan de bal. Omdat ze achterin met vier op één lijn speelden en ver van het goal, lag er achter de verdediging van Excelsior de vrije ruimtes om in te lopen. In de 30e minuut ging Gino Dekker de ruimte in over links, zette de bal fraai voor en Ezra Walian kopte goed in. De bal ketste echter op de paal en Abdel Nouri was er als de kippen bij om 0-1 aan te tekenen. In plaats dat Excelsior meer naar voren ging spelen, trokken zij zich geheel op eigen helft terug en probeerde met lange ballen succes te krijgen. Ajax kreeg tot de rust zeker 3 tot 4 honderd procent kansen maar de bal ging er niet in. Zodat de ruststand aanbrak met 0-1.

De tweede helft werd de druk nog groter op het doel van Excelsior en was het wachten op het volgende doelpunt. In de 56 minuut werd er een snelle aanval opgezet over links. De bal werd via Gino Dekker naar Abdel Nouri gespeeld, deze combineerde met Gino. Vervolgens gaf Gino een fraaie voorzet en Ezra Walian scoorde 0-2.

De Ajax-machine kwam nu goed op toeren en enkele minuten later lag nummer drie in het net.
Ezra Walian zette goed door op rechts, speelde Gino Dekker aan en deze pareerde de bal door naar Abdel Nouri en met een fraaie stift lobte hij de bal in het doel. Een prachtige aanval afgerond met een schitterend doelpunt.

De wedstrijd was nu gestreden en Ajax speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit. De meeste jongens waren moe gestreden want 3 wedstrijden in acht dagen is heel zwaar. Proficiat jongens.

RJO/FE Excelsior B1 - Ajax B1 (0-3)

0-1 30' Nouri
0-2 56' Walian (Dekker)
0-3 60' Nouri (Dekker)

Verslag: Frits Andriese