Menu
B2 beloont zichzelf niet met 3 punten

B2 beloont zichzelf niet met 3 punten

In de lijn van de visie van Ajax “individu opleiden” stond er ook afgelopen zaterdag weer een heel ander elftal als vorige week. Met aanvulling vanuit de B1 en de C1 moest vandaag de strijd aangegaan worden met AZ. In de kleedkamers bij AZ is onder anderen te lezen dat elk elftal de beste moet zijn van Nederland in zijn leeftijdscategorie. Dat is maar waarvoor je kiest natuurlijk.

AZ B2 - Ajax B2 (2-2)

Na de aftrap duurde het precies 90 seconden toen Ajax al tegen een 1-0 achterstand aankeek. Dat had met een stukje scherpte te maken en zo’n snelle treffer geeft de tegenstander onmiddellijk zelfvertrouwen. “Een counterploeg” zo omschreef trainer Frank Peerenboom de tegenstander vooraf. Dat bleek ook wel te kloppen. Ajax herpakte zich na de snelle domper. Ajax speelde fris en fruitig met kleine “grote” man op het middenveld Nous Mazraoui als spelverdeler. Dit goede spel resulteerde in vijf, zes grote kansen op de gelijkmaker. Met vaak oogstrelend voetbal, goed positiespel, druk zetten, deed Ajax zichzelf te kort. Een artikel in de voetbalwet zegt als jij hem niet maakt dan krijg je zelf een goal om je oren, en aldus gebeurde. Een snelle counter van AZ betekende een onterechte 2-0 achterstand. In de rust geen omzettingen geen donderspeech. Ajax had namelijk geen enkele reden om zich zorgen te maken om een goed resultaat neer te zetten.

Dat bleek al snel in de tweede helft toen Dani Koks met een schitterende crossbal Damil Dankerlui wist te bereiken. Met een fraaie soloactie knalde hij de bal verwoestend en even zo mooi diagonaal in de kruising!

Het wedstrijdbeeld was net als de eerste helft met Ajax als bovenliggende ploeg. AZ had geen antwoord op het snelle veldspel. In de zestigste minuut kwam Adham el Idrissi na goed afjagen op de AZ defensie in balbezit. Met een werkelijk fantastische trap krulde hij de bal net onder de lat in het AZ doel. De eindfase gaf iets onrustiger voetbal wat wel begrijpelijk was. Mede dankzij een goed leidende scheidsrechter die het spel goed aanvoelde. Het was echt een strijd waarbij Ajax nogmaals de wedstrijd al in de eerste helft op basis van vertoond spel en gecreëerde kansen had moeten beslissen.

AZ B2 - Ajax B2 (2-2)

1-0 1'
2-0 35'
2-1 45' Dankerlui (Koks)
2-2 60' el Idrissi