Menu
B2 in actie tegen armoede

B2 in actie tegen armoede

Ajax B2 is actief tijdens de actieweek Penalty against Poverty van Oxfam Novib, die afgelopen zondag van start ging. De B2 speelt donderdag tegen een Senegalees jeugdteam.

Oud-Ajacied en huidig trainer van FC Volendam Stanley Menzo trapte afgelopen zondag af voor de actieweek waarin Oxfam Novib steun vraagt voor de bestrijding van armoede in Senegal. Partnerorganistatie Acapes heeft een succesvolle aanpak van de armoedebestrijding en gebruikt sport als onderdeel van haar onderwijsprogramma.
Een groep van deze jongeren is momenteel in Nederland en waren afgelopen maandag aanwezig bij Jong Feyenoord - Jong Ajax en vielen op door hun enthousiaste benadering. Zingend en dansend gaven zij vanaf de tribune een bijzondere sfeer mee aan het duel.

Donderdag spelen de jongens van Acapes Senegal zelf een wedstrijd en wel tegen Ajax B2, het team van trainer Robin Pronk. Op de Toekomst ontmoeten de Amsterdammers de Afrikaanse sporters vanaf 15.30 uur op het veld. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij zal als speciale sportverslaggever van de middag optreden.