Menu
B2 schrijft historie met winst Supercup

B2 schrijft historie met winst Supercup

De B2 heeft de Supercup voor B-junioren veroverd. Op het terrein van Zeelandia in Middelburg werd Feyenoord B1 met 0-1 verslagen. Vlak voor rust sloeg Ouasim Bouy toe namens de Amsterdamse bekerwinnaar. Het is de eerste keer dat de Supercup voor B-junioren is veroverd door een B2-elftal. ,,Een unieke prestatie'', oordeelde Ajax-trainer Edmond Claus.

,,We hebben ook gewoon erg goed gespeeld'', blikte Claus terug na de winst op Feyenoord B1. ,,Mijn ploeg bestaat uit eerstejaars B-junioren en die stonden vandaag dus tegenover tweedejaars B-junioren. Daardoor hadden we verwacht dat het een zware wedstrijd zou worden. Vooraf wisten we dat het in ieder geval niet op het fysieke aspect aan moest komen. Tegen Feyenoord B1, met zes of zeven jeugdinternationals in de gelederen, kwamen we verrassend genoeg continu aan voetballen toe. Met goed combinatiespel waren we ook voortdurend gevaarlijk. Feyenoord creeerde minder kansen. Dat is helemaal knap als je beseft dat de Rotterdammers afgelopen seizoen een klasse hoger speelden en maar een of twee duels verloren.''

De Ajacieden wisten hun overwicht nog voor rust uit te drukken in een doelpunt. Ouasim Bouy nam de Rotterdamse keeper onder vuur. Het schot leek in eerste instantie gestopt te worden, maar de doelman liet de inzet los. Bouy was er als de kippen bij om de bal alsnog in het doel te werken: 0-1. De B2 speelde met rouwbanden in verband met het overlijden van oer-Ajacied en erelid Bobby Haarms.

Ook na de rust behield de B2 de controle over het duel. Tot aan de eindfase was er bijna geen wolkje aan de lucht voor de Amsterdammers. ,,Het slot was toch spannend'', vervolgde Claus, die de B2 halverwege het seizoen overnam van Maarten Stekelenburg. Stekelenburg is sinds januari hoofd jeugdopleiding van Ajax Cape Town. ,,Feyenoord ging wat opportunistischer spelen en schoot ook een keer op de paal.'' Ajax-doelman Maurits Schmitz was te laat bij de bal en veroorzaakte tien minuten voor tijd een penalty. Schmitz maakte zijn fout goed door de strafschop hoogstpersoonlijk ook te neutraliseren. Het was uiteindelijk het slotstuk van een spannend finaleduel en een mooi seizoen. ,,Dit is een geweldige afsluiting van het seizoen'', besloot Claus.


Fel duel om de bal in de bijzondere editie van de Klassieker. Fel duel om de bal in de bijzondere editie van de Klassieker.

Uitzinnige vreugde bij de Ajacieden na de treffer van Ouasim Bouy. Uitzinnige vreugde bij de Ajacieden na de treffer van Ouasim Bouy.

Spelers en begeleiders van de B2 vieren de winst van de Supercup! Spelers en begeleiders van de B2 vieren de winst van de Supercup!