Menu

Baba verhuurd aan Gençlerbirligi

Ajax en Gençlerbirligi hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Babangida. De Nigeriaan is per heden verhuurd voor de rest van het seizoen.

De 27-jarige Tijjani Babangida werd in 1996 overgenomen van Roda JC en debuteerde op 18 augustus van dat jaar in de wedstrijd tegen PSV (0-3). Vorig seizoen speelde de Nigeriaan slechts een volledige competitiewedstrijd, viel acht keer in en scoorde een doelpunt. Dat was in de met 3-6 gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II. Babangida was in de 57e minuut in het veld gekomen voor Kevin Bobson en scoorde in de slotseconden na een solo het zesde doelpunt. In totaal kwam Babangida 77 keer uit voor Ajax en scoorde hij 20 keer.

De goedlachse rechtsbuiten speelde op 7 mei 2000, de afscheidswedstrijd van Bobby Haarms, zijn laatste officiele wedstrijd in het eerste team van Ajax. Onder trainer Co Adriaanse kwam er geen vervolg aan zijn voetballoopbaan bij Ajax. babangida zat deze zomer bij de groep die te horen kreeg dat er geen beroep meer zou worden gedaan op zijn diensten. Met Farnk verlaat, Peter Hoekstra, Jan van Halst mocht de Nigeriaan omzien naar een andere club. Van die groep wist alleen Tom Sier wist zich weer een plek in de selectie te verwerven.

De club uit Ankara staat op de zesde plaats in de Turkse eredivisie met twintig punten uit twaalf wedstrijden.