Menu

Babangida met Nigeria naar volgende ronde

Nigeria heeft in de return tegen Eritrea de beschamende 0-0 van de eerste wedstrijd, weggewerkt. De Super Eagles hadden vanaf het beginsignaal de beste kansen en Ajacied Tijjani Babangida zat in de eerste tien minuten dicht bij een doelpunt. Het duurde echter tot de veertiende minuut voordat Nigeria op voorsprong kwam. Benedict Akwuegbu zette zijn land op voorsprong. Vier minuten later verdubbelde Roda JC-vleugelspits Garba Lawal de score. De rust werd bij deze 2-0 stand bereikt.

Twintig minuten in de tweede helft vierde Jonathan Akpoborie zijn internationale rentree met een simpel binnentikkertje, 3-0. Invaller Nwankwo Kanu verzilverde in de slotfase een penalty waardoor de eindstand bij 4-0 was bereikt.

Nigeria kwam eerder in de wedstrijd goed weg, toen Eritrea bij een 2-0 stand een strafschop miste. Ajacieden Pius Ikedia en Christopher Kanu kwamen deze wedstrijd niet in aktie. Ikedia kreeg geen uitnodiging, Kanu was vorige week lichtgeblesseerd.

De loting voor de volgende ronde van het WK- kwalificatietoernooi voor de Afrikaanse landen is aanstaande vrijdag 28 april. In Zurich worden er vijf poules van vijf landen gevormd.