Menu
Babel en Vermeer langer bij Ajax

Babel en Vermeer langer bij Ajax

Ryan Babel en Kenneth Vermeer tekenden vrijdag hun nieuwe contracten met Ajax. De overeenkomsten betekenen een langer verblijf bij de Amsterdamse club voor de beide Ajacieden.

Ryan Babel proost met zijn zusje en broertje. Ryan Babel proost met zijn zusje en broertje.

Ryan Babel verlengde zijn contract met drie seizoenen. Zijn oude contract liep af in 2008, de nieuwe verbintenis loopt tot 1 juli 2010.
In het bijzijn van zijn familie, zaakwaarnemer en technisch directeur Martin van Geel zette hij zijn handtekening, waarna de champagne openging.

Babel speelt sinds de D1 bij Ajax. De twintigjarige Amsterdammer zegt hier nog lang niet klaar te zijn. ,,Ik woon hier in de buurt en ken iedereen. Maar ook op technisch gebied ben ik nog lang niet zover om te vertrekken. Ik heb nog veel te leren. Weliswaar heb ik nu de goede lijn te pakken, maar ik moet de komende jaren gaan doordrukken. Ik hoop ook nog een keer kampioen te worden met Ajax.”
Blij, maar rustig als altijd, voegde Babel toe dat hij zich nu weer volledig op het voetbal kan richten. ,,Zondag uit tegen FC Twente”. Zijn glas dronk hij daarom niet volledig leeg.

Kenneth Vermeer zet zijn handtekening onder zijn nieuwe verbintenis.

Kenneth Vermeer tekende vandaag een contract dat hem tot 31 juni 2010 aan Ajax verbindt. De oude verbintenis liep tot medio 2008.
De 21-jarige doelman is nog lang niet uitgeleerd bij de Amsterdamse club. Vermeer ziet daarom volop toekomst in de ArenA; op het veld en in een Ajax-keepersshirt. ,,Hopelijk sta ik ooit onder de lat in Ajax 1’’, sprak de talentvolle goalie kort na het signeren van de verbintenis. ,,Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken.’’ Met een glas champagne werd de overeenkomst bezegeld. Dit seizoen was Vermeer zowel betrokken bij wedstrijden van Jong Ajax als het vlaggenschip. De Ajacied is bovendien een vertrouwd gezicht in de selectie van Jong Oranje.
,,Keepen is een ervaringsvak’’, weet Ajax’ technisch directeur Martin van Geel, die de contractonderhandelingen voerde met zaakwaarnemer Winnie Haatrecht. ,,Kenneth is een talentvolle keeper die een mooie toekomst voor zich heeft. We zijn heel blij dat hij zijn contract heeft verlengd. Nu gaan we kijken op welke wijze hij zich het beste verder kan ontwikkelen.’’