Menu
Babel geniet van spelen tegen zijn idool

Babel geniet van spelen tegen zijn idool

Ajax verloor het eerste duel in het LG Amsterdam Tournament vrijdagavond van Arsenal met 1-0. Wat vooral zuur was volgens de Ajacieden, was dat het enige doelpunt van de wedstrijd pas drie minuten voor tijd viel. Ryan Babel speelde de wedstrijd waar hij zolang naar had uitgekeken.

Ryan Babel genoot zichtbaar na afloop van het duel, ondanks het verlies tegen Arsenal. Voor de jonge Ajax-aanvaller was dat even van minder belang. De ontmoeting met Arsenal betekende voor Babel namelijk ook een ontmoeting met zijn idool: Thierry Henry. ,,Het is een hoogtepunt om tegen Arsenal te spelen", geeft Babel toe. Henry is een van de grootste spelers van de wereld." Babel vertelt na afloop dat hij tijdens de wedstrijd ook heeft gekeken naar hoe zijn idool beweegt in het veld. ,,Maar hij heeft een vrije rol, dat zou bij Ajax onmogelijk zijn. Henry kan doen wat hij wil, lopen waar hij wil. Maar ik kan wel van hem leren hoe hij de diepte opzoekt, dat probeer ik ook zo te doen." Het ontzag van Babel voor Henry blijkt uit het feit dat de Ajacied met opzet zijn digitale camera had meegenomen. ,,Ik heb na de wedstrijd gevraagd of hij met me op de foto wilde. En dat vond hij goed", geniet Babel nog na. ,,Ik heb kort met hem gesproken. Ik heb gevraagd of hij de groeten van me wilde doen aan Quincy Owusu, want die is er nu niet bij. En hij zei me dat ik goed speelde. Dat doet heel veel met me", glundert Babel. Maar er was niet alleen ontzag, Babel wilde laten zien dat hij een goede voetballer is. ,,Mijn directe tegenstander was Lauren. Goed, dat is een grote speler, maar ik wilde het hem zeker moeilijk maken, laten zien dat ik ook kan voetballen. En ik denk dat het redelijk is gelukt."

Het idool van Babel was de directe tegenstander van Hedwiges Maduro. Deze was ook enigszins onder de indruk. ,,Ik was best een beetje nerveus, maar het was dan ook pas mijn tweede wedstrijd. Ik heb tegen Bielefeld een helft gespeeld, nu meteen een hele wedstrijd, en dat tegen Arsenal. Het zijn grote jongens tegenover wie je staat. Op een gegeven moment moet je dan denken: Okee, dit is nu eenmaal mijn tegenstander van vandaag, dan moet de knop om en moet je gaan voetballen. Ik ben redelijk tevreden over mijn spel, maar ik mis ritme en dat merk je heel goed. Ik vond dat we vandaag bij vlagen goed voetbal speelden, we hadden op sommige momenten scherper moeten zijn. Dat Arsenal pas drie minuten voor tijd scoorde was extra zuur. Maar het had ook een gekke uitslag kunnen zijn, 4-3 of zo, gezien de kansen."

Maduro ziet het toernooi dit weekend als belangrijke test voor het 'echte werk' over anderhalve week. ,,Natuurlijk moeten we nu enorm ons best doen, maar waar we echt naar toe werken is de voorronde Champions League over anderhalve week. Dit is een goede test om ons sterker te maken."

Ook voor Markus Rosenberg was Arsenal een van de beste opponenten tegen wie hij ooit heeft gespeeld. ,,In de eerste helft hadden we het moeilijk, de tweede ging beter. Je merkt wel een duidelijk verschil in tegenstand in vergelijking met de vorige wedstrijden. Het was een moeilijke wedstrijd. Ik ben wat teleurgesteld dat ze pas in de laatste minuten scoorden, 0-0 had ik terechter gevonden. Maar goed, Arsenal heeft echt een goed team. En ik merk dat ik steeds meer begin te wennen aan het spel", aldus de Zweed.