Menu

Babel: 'Ik raakte hem lekker'

In slechts twee minuten werd het bekerduel tegen sc Heerenveen beslist. Angelos Charisteas, die zijn eerste wedstrijd voor het Amsterdamse publiek speelde, blikte tevreden terug. Ook Ryan Babel, de maker van het fantastische tweede doelpunt, had geen reden tot klagen.

Het lijkt wel of Angelos Charisteas een patent heeft op belangrijke doelpunten. Tijdens het EK afgelopen zomer maakte hij er twee met het hoofd voor Griekenland, waaronder de winnende in de finale, en donderdagavond met Ajax scoorde hij de belangrijke openingstreffer tegen sc Heerenveen in de achtste finale van de Amstel Cup. ,,Het doelpunt kwam op een belangrijk moment in de wedstrijd", beaamde de Griek. ,,En dat ik met het hoofd scoorde was eigenlijk niet zo verwonderlijk. Met veel aanvoer vanaf de flanken is de kans op een hoge bal voor het doel en dus een goal uit een kopbal groter. Ik wil ook graag met mijn voeten scoren hoor, maar daar is tot nu toe het goede moment nog niet voor geweest."

Het duurde tot aan de 88ste minuut eer Ajax de opening vond in het bekerduel. ,,We kregen veel kansen en dan weet je dat er uiteindelijk wel een doelpunt uit komt", vond Charisteas. ,,In het begin van de wedstrijd had ik twee grote kansen, maar toen had ik wat pech met de afronding. Gelukkig was het twee minuten voor tijd wel raak en bovendien scoorde Babel in de laatste minuut ook nog." Het was de eerste keer dat de spits in 'eigen huis' speelde. ,,Ik hoorde dat het publiek in de ArenA niet altijd even makkelijk is en veel druk legt op het team. Vandaag vond ik echter dat ze ons negentig minuten lang hebben gesteund. Het is voor mij belangrijk dat ik mijn eerste wedstrijd in de ArenA goed speel en nog scoor ook. Het was een perfecte avond zo."

Ook al duurde het tot de slotfase dat Ajax de winst naar zich toetrok, Johnny Heitinga twijfelde niet aan de overwinning voor zijn team. ,,We hebben goed de rust bewaard en Heerenveen weinig kansen gegeven. Eigenlijk was alleen die bal op de paal van Huntelaar een goede mogelijkheid voor ze", vond de aanvoerder. ,,Met een beetje geluk hadden we in de beginfase van de wedstrijd al kunnen scoren, maar het ontbrak ons aan geluk in de afwerking. Vandenbussche heeft een aantal goede reddingen verricht. Voor de rest hebben we echt strijd geleverd, vooral in de tweede helft. Toen hebben we trouwens met vlagen ook goed gespeeld, vond ik. Je weet dat het een bekerwedstrijd is en dat er een beslissing moet vallen. En het liefst in negentig minuten. Gelukkig is dat uiteindelijk gebeurd."

Ryan Babel bekroonde zijn invalbeurt wederom met een fantastisch doelpunt. Met links haalde de spits, die de plek van Mitea aan de linkerflank overnam, verwoestend uit. De aanvaller heeft geen moeite met zijn invalbeurten aan die linkerkant. ,,Ik denk dat het goed is voor het elftal dat je meerdere keuzes op verschillende posities hebt. En ik kan aardig uit de voeten aan de linkerkant. Op welke positie de trainer me ook wil laten spelen, ik geef altijd alles.'' Het linkerbeen waar Babel mee scoorde, is niet zijn beste. ,,Ik heb weer een doelpunt gemaakt en daar ben ik blij om", vertelde de invaller bescheiden. ,,Bakkati stond aan mijn verkeerde been, ik zette een een-twee op met Pienaar en haalde met links uit. Ik raakte hem goed, ja. Als ik de kans krijg om te schieten, dan doe ik dat. Ik had vandaag de ruimte om met mijn linkerbeen uit te halen en als ik de bal dan goed raak, dan kan-ie er dus zo invliegen", aldus de nieuwe topscorer van Ajax.