Menu
Babel kan jubileum vieren

Babel kan jubileum vieren

Ryan Babel speelt zondag tegen PSV zijn honderdste wedstrijd in Ajax 1. De aanvaller moet dan natuurlijk wel in actie komen, maar dat lijkt gezien zijn vorm van de laatste weken geen probleem.

Babel schuwde de duels vrijdag niet tijdens de voorlaatste training voor de topper tegen PSV. Babel schuwde de duels vrijdag niet tijdens de voorlaatste training voor de topper tegen PSV.

Babel kijkt verbaasd op als hij vrijdag na de training hoort dat hij tegen PSV een jubileum kan vieren. ,,Is dat zo?”, vraagt de 20-jarige aanvaller, die drie jaar geleden debuteerde in het roodwit. ,,Dat wist ik helemaal niet.” Er verschijnt een kleine glimlach op zijn gezicht. ,,Hopelijk vier ik het met een overwinning.”

Een overwinning op PSV, wie hoopt er niet op in het Ajax-kamp. Babel beseft dat een zege in Eindhoven de competitie weer spannend kan maken. Het verschil tussen PSV en Ajax bedraagt in dat geval nog maar vijf punten. ,,En ik denk dat wij een iets eenvoudiger programma hebben dan PSV”, kijkt Babel vooruit.

Na de training kijkt Babel desgevraagd vooruit naar de komende wedstrijd. Na de training kijkt Babel desgevraagd vooruit naar de komende wedstrijd.

Binnen de Ajax-selectie is het vertrouwen in eigen kunnen na de 1-4 overwinning op Twente behoorlijk toegenomen. ,,We moeten tegen PSV met dezelfde instelling het veld op stappen als tegen Twente", vindt Babel. ,,We kunnen alleen nog wel iets scherper beginnen.”

PSV mist tegen Ajax een aantal belangrijke spelers, zoals Koné en Alex. Het zegt Babel weinig. ,,Dat is voor ons gunstig en voor PSV minder gunstig”, aldus de international, die donderdagavond nog op de tribune zat bij AZ – Newcastle United. ,,Ik weet ook niet precies hoe PSV zal spelen. Maar dat maakt me ook niets uit. We moeten vooral naar onszelf kijken. Dat is veel belangrijker.”