Menu
Babel laat licht schijnen over benefietduel

Babel laat licht schijnen over benefietduel

Jong Ajax speelt vrijdag 8 mei op de Toekomst een benefietwedstrijd tegen Jong Liverpool. Ryan Babel, speler van het eerste elftal van The Reds, denkt dat het voor de Ajacieden een mooi moment is om te kijken waar ze staan.

Zelf is hij er niet bij als Jong Liverpool naar Nederland komt. Ryan Babel speelt een dag later met het eerste elftal tegen West Ham United. Maar de voormalige Ajacied laat vanuit Engeland graag zijn licht even schijnen over de wedstrijd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Right To Play. ,,Bij Jong Liverpool lopen een heleboel goede voetballers”, zegt Babel over het ‘tweede elftal’ van de club. ,,Veel spelers komen uit Spanje en Zuid-Amerika en allemaal beschikken ze over een flinke dosis talent.”

Over het kwaliteitsverschil tussen Jong Liverpool en Jong Ajax kan Babel niet te veel zeggen. ,,Ik volg Jong Ajax hier vanuit Liverpool niet echt op de voet”, zegt hij. ,,Wel denk ik dat het spel in Engeland iets sneller is dan in Nederland. En in de competitie speelt Jong Liverpool vaker tegen tweede elftallen die veel gebruik maken van oudere jongens. In Nederland speel je bij de Beloften toch meer tegen jonge spelers. Ik denk dat Jong Liverpool dus iets meer mans is.” Als het op spelritme aankomt, is Jong Ajax weer in het voordeel, verwacht Babel. ,,Wat me opvalt is dat Jong Liverpool weinig wedstrijden speelt. Te weinig, eigenlijk. Soms zitten er wel drie weken tussen twee duels. Bij Jong Ajax kom je gewoon iedere week in actie.”

De wedstrijd tegen Liverpool is volgens Babel voor de Ajacieden een mooi duel om ervaring op te doen. ,,Uit mijn periode bij Jong Ajax kan ik me niet echt herinneren dat we vaak tegen een grote internationale clubs hebben gespeeld. Ik denk wel dat het goed is. In zo’n wedstrijd kan je als team ook zien waar je staat.”

Jong Ajax - Jong Liverpool wordt mede mogelijk gemaakt door AEGON en adidas. De opbrengst komt ten goede aan Right To Play.

FOTO: PROSHOTS/Action Images

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop voor Jong Ajax - Jong Liverpool

Klik hier voor meer informatie over Right To Play