Menu
Babel op tijd hersteld

Babel op tijd hersteld

Ryan Babel is voldoende hersteld van een buikgriep om woensdag aan te kunnen treden tegen Zulte Waregem. Dat bevestigde trainer Henk ten Cate op de persconferentie voorafgaand aan de training van Ajax in het stadion van KAA Gent.

Henk ten Cate liet weten de UEFA Cupwedstrijd te willen gebruiken om spelers die door schorsingen of blessures er enige tijd uit waren, weer wedstrijdritme op te laten doen. Daarmee doelde de Amsterdamse coach op Ryan Babel, die lang kampte met een knieblessure, en Wesley Sneijder en Kenneth Perez, die in de nationale competitie geschorst waren of zijn.
,,Ryan Babel moet minuten maken´´, zei Ten Cate in het kleine perszaaltje van het Ottenstadion. ,,Hij is acht weken geblesseerd geweest.´´ Vooral voor Kenneth Perez is het duel met de Belgen een goede gelegenheid om ritme op te doen. De Deen zit een schorsing van vijf competitiewedstrijden uit. ,,Voor Kenneth komt deze wedstrijd als geroepen. Ik heb hem ook niet voor niets meegenomen. Het is goed voor hem als hij nu minuten kan maken. Hetzelfde geldt ook voor Wesley Sneijder, die twee wedstrijden geschorst is geweest. Ook voor hem zal ik proberen speeltijd te vinden. Maar nu heb ik genoeg verklapt´´, aldus Ten Cate wiens suggestie dat teammanager David Endt linksbuiten zou spelen waarschijnlijk niet serieus genomen moet worden.

Kenneth Perez zal woensdag zijn minuten maken tegen Zulte Waregem. Naast de Deen doen ook Wesley Sneijder en Ryan Babel wedstrijdritme op tegen de Belgen. Kenneth Perez zal woensdag zijn minuten maken tegen Zulte Waregem. Naast de Deen doen ook Wesley Sneijder en Ryan Babel wedstrijdritme op tegen de Belgen.

De Ajax-coach verwierp de suggestie dat de wedstrijd van woensdag als een verplicht nummer wordt gezien door de Amsterdammers. ,,Daarmee zou je ook Zulte Waregem tekort doen. Wij spelen in de opstelling waarmee we denken dat we de meeste kans hebben om te winnen.´´ Van onderschatting van de ploeg die in België geen hoogvlieger is, zal geen sprake zijn volgens Ten Cate. ,,Voorlopig staan wij derde in de poule en zij tweede. Bij winst worden wij tweede in de poule en Ajax wil altijd winnen. Misschien ontloop je bij een derde plaats wel sterkere tegenstanders, maar wat is wijsheid? Achteraf, na de loting voor de volgende ronde, kan je pas zeggen wat beter was geweest. Als je voor een groepswinnaar uit de UEFA Cup gaat en je loot Sevilla, is dat ook vreselijk moeilijk.´´
De Belgische journalisten wilden uiteraard weten of Ten Cate hun landgenoten in Ajax-dienst juist in deze wedstrijd speeltijd zal geven. De trainer moest hen echter teleurstellen. ,,Ik stel een elftal samen waarmee ik denk te winnen. Dat kan met twee Belgen zijn of met nul. Ik kijk naar de tegenstander, niet naar nationaliteiten.´´ Die tegenstander, Zulte Waregem, werd door de Ajax-trainer geprezen om zijn sterke collectief. ,,Ze verdedigen compact en gedisciplineerd en hebben voorin snelle spelers. Ik verwacht een wedstrijd waarin Ajax zal aanvallen en Zulte Waregem zal verdedigen en loeren op een counter.´´