Menu
Babel tevreden over rentree

Babel tevreden over rentree

Zonder de basisspelers uit de wedstrijd tegen Willem II (6-0), werkte Ajax zich maandagmorgen op het trainingsveld in het zweet. Hennie Spijkerman had de sportieve leiding. Ryan Babel keek opgelucht terug.

Ryan Babel maakte zondag succesvol zijn rentree in de ploeg van trainer Henk ten Cate. Wekenlang kampte de aanvaller met een kniekwetsuur. Een uitgebreid revalidatietraject heeft zijn vruchten afgeworpen, werd duidelijk tegen Willem II. ,,Als de stand het toeliet, zou ik invallen’’, vertelt Babel direct na de bijna anderhalf uur durende ochtendsessie. Glimlachend: ,,Zo was dat voor de wedstrijd afgesproken. Eigenlijk wist ik dus al na 23 minuten dat ik speeltijd zou krijgen.''

De Ajacieden tijdens de opwarmende loopoefeningen. De Ajacieden tijdens de opwarmende loopoefeningen.

De aanvaller kijkt tevreden terug. Zowel op het ‘terugkeertraject’ als op de wedstrijd waarin Babel zijn rentree vierde. ,,Normaal gesproken train je eerst een tijdje met de groep. Daarna kom je dan pas in aanmerking voor een plek in het elftal. Ik ben wat dat betreft sneller teruggekeerd dan velen vooraf hadden verwacht.’’ Voetbalwonderen mag niemand verwachten van een speler die het slotkwartier als invaller wordt ingebracht. De Ajacied was in de slotfase echter zeker van waarde. Babel nam bij een 5-0 voorsprong de plek in van Nicolae Mitea. Babel: ,,Vooraf is overlegd of het wel verstandig was om zo snel weer mee te spelen. Ik voelde me goed en heb daarom toegestemd. Misschien wilde de trainer me ook wedstrijdritme op laten doen met het oog op de wedstrijd tegen AZ.’’ De Ajacieden zijn komend weekend opnieuw gastheer in de Amsterdam ArenA.

Babel en de overige Ajacieden luisteren naar de uitleg van trainer Hennie Spijkerman. Babel en de overige Ajacieden luisteren naar de uitleg van trainer Hennie Spijkerman.

Tegen de Tilburgers slaagde Babel er prima in gevaar te stichten. Het leverde de thuisploeg een extra treffer op. Met Babel koud in het veld nam uitblinker Tom de Mul de zesde Ajax-treffer voor zijn rekening. Ten Cate sprak na de wedstrijd over een extra winstpunt. Drie punten waren veroverd op Willem II. De rentree van Babel was in de ogen van de trainer in morele zin een extra winstpunt waard. ,,Ik heb mijn acties in elk geval kunnen maken’’, toont Babel zich bescheiden.

Tijdens de maandagochtendtraining werkten de Ajacieden onder meer een kleine partij af. Een oefening waarin de bal maximaal twee keer geraakt mocht worden, ging daar onder meer aan vooraf. Babel, Edgar Manucharyan, Markus Rosenberg, Mauro Rosales en Kenneth Perez bleven langer op het trainingsveld. Loop- en conditietrainer Laurens Ebben onderwierp het vijftal aan een simpele, maar uitputtende oefening. ,,Zo’n extra oefening heb ik nu nog even nodig’’, pufte Babel nog wat na. ,,Conditioneel moet het zeker beter. Gisteren na de wedstrijd, maar vandaag ook na een training, merk ik toch dat ik er een tijdje uit ben geweest.’’