Menu

Babel: 'Toch genoten'

De reacties van de Ajacieden na afloop van de verloren wedstrijd tegen Juventus waren wisselend. Maxwell was duidelijk verdrietig, Babel daarentegen had toch van de wedstrijd kunnen genieten. Vonk was reëel en de aanvoerder was berustend. Ibrahimovic was blij dat hij nu eens aan de goede kant stond.

De jonge Babel kende geen zenuwen voor zijn debuut in de Champions League. ,,Ik hoorde maandagavond dat ik zou spelen. En ik wist dat die kans erin zat, dus het was niet een heel grote verrassing. Vervolgens heb ik veel met Nederland gebeld, met mijn ouders, om me rustig te houden. Daarna ben ik gaan slapen en heb ik me rustig voorbereid op de wedstrijd. Dit was toch wel wat anders dan een wedstrijd op de Toekomst. Hoewel ik het wel vreemd vond dat er zo weinig toeschouwers waren. Bij een wedstrijd in de Champions League verwacht je een vol stadion en dat was dus niet zo."

,,De eerste vijf minuten had ik toch wel gezonde spanning", gaf Babel toe. ,,Ik moest even kijken hoe of wat er allemaal gebeurde. In de eerste helft had ik een beetje het gevoel dat ik op een eiland stond. Ik heb toen in de rust aangegeven aan de jongens dat ze wat meer moesten aansluiten. En in de tweede helft kreeg ik twee kansjes denk ik. Daarvan had er één in gemoeten. Ik denk dat mijn houding bij dat schot verkeerd was en dat de bal daarom over ging", verklaarde Babel. ,,Ondanks de nederlaag heb ik toch nog wel genoten. Ik wilde na afloop graag het shirt van Zlatan hebben, maar dat wilde iedereen. Toen dacht ik aan Thuram, maar die had al afgesproken met Escudé te ruilen. Nu heb ik hem van Zambrotta, ook mooi", aldus de spits.


,,Ik heb de laatste dagen vaak gedacht: als het maar geen 1-0 wordt", liet Rafael van der Vaart weten. ,,Dat is toch gebeurd en daar word je knettergek van. Maar Juventus is geroutineerd, heeft een fantastische verdediging. En als ze scoren, gooien ze boel dicht. Zo'n persoonlijke fout mag niet gebeuren. Het is sneu voor Maxwell, zo aan het begin van de wedstrijd. Zulke fouten zijn een probleem. Als je meteen achterstaat, speel je geen lekkere wedstrijd. Maar we hebben het met z'n allen aardig rechtgetrokken en wel wat geprobeerd. Maxwell herstelde zich ook aardig. Je hebt elke wedstrijd tegen de Italianen het gevoel dat er meer in zit, maar er komt niets meer. Montero sloeg me in het gezicht, Camoranesi trapte me ook nog. Ook een rode kaart volgens mij. In de tweede helft deden we het niet slecht en kwamen er een aantal keren goed uit. "

Maxwell zelf was zichtbaar aangeslagen na de wedstrijd. ,,Ik probeerde de bal te controleren en had totaal niet verwacht dat er iemand van achteren aan kwam", verklaarde de Braziliaan. ,,Die fout haalde me enigszins uit mijn concentratie tijdens het verdere verloop van de wedstrijd. Want ik ben er om te verdedigen voor Ajax en dat heb ik niet goed gedaan."

Hans Vonk was iets luchtiger over het resultaat. ,,Je moet met veel geduld zo'n wedstrijd ingaan: hopen dat je geen tegengoal krijgt en zelf een van de kansjes maken. Ik dacht in de tweede helft dat we wel kans hadden om gelijk te maken, maar ik heb begrepen van mensen die de wedstrijd op tv of in het stadion gezien hebben, dat het er niet naar uitzag. Maar ja, uit een vrije trap of een corner kan natuurlijk altijd een doelpunt vallen. Iedereen was kapot in de kleedkamer na afloop, dus ik vind wel dat we er het maximale aan hebben gedaan", klonk de doelman nuchter.

De spits van de tegenstander, oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic, was blij dat hij bij de winnende ploeg hoorde. ,,We hebben het goed gedaan tot nu toe in de Champions league, vijf wedstrijden gewonnen en vijf maal maal met 1-0", grijnsde de Zweed veelbetekenend. Vanuit Italië blijft hij op de hoogte van de resultaten van Ajax, al kan hij de Nederlandse competitie niet goed volgen. ,,Ik heb nog steeds geen televisie", lachte hij opnieuw. Desondanks is hij op de hoogte van de mindere reeks van zijn ex-teamgenoten. ,,Dat is normaal", verklaarde Ibrahimovic. ,,Iedereen is ook maar mens, en alles gaat met ups en downs. Maar nu gaat het beter en ik denk dat Ajax nog steeds kans heeft om de landstitel te winnen. En als je geen fouten maakt, kan je ook niks leren", weet de spits van Juventus.