Menu
Babel traint weer met groep

Babel traint weer met groep

Ajax stond vrijdag voor het eerst sinds de zege op Willem II weer op het trainingsveld. De groep werkte in aanloop naar het thuisduel met Heerenveen een korte training af. Ryan Babel, die vanwege een kneuzing aan zijn voet het duel met Willem II moest missen, trainde weer mee.

Babel, die zijn voetblessure opliep tegen AZ, hoefde op het trainingsveld naast de ArenA nog niet heel diep te gaan. Voor het merendeel van de selectiespelers verliep de training relatief rustig: er werd geen grote partijvorm gespeeld en ook niet op het doel afgewerkt. Gezien het drukke programma van de laatste weken, was dat ook niet heel opmerkelijk. Na de warming-up lag de nadruk met name op het positiespel en de passing. De 20-jarige Babel maakte een goede indruk, maar het is nog niet helemaal zeker of hij het duel van zondag gaat halen.

Edgar Davids helpt een handje bij het verplaatsen van een doel. De routiniers is zondag geschorst. Edgar Davids helpt een handje bij het verplaatsen van een doel. De routiniers is zondag geschorst.

De Ajacieden moesten het vrijdag doen zonder Jaap Stam. De aanvoerder, die tegen Willem II geblesseerd uitviel, trainde uit voorzorg binnen. Ten Cate verwacht echter dat de centrale verdediger op tijd fit is voor de confrontatie met Heerenveen. Edgar Davids is er zondag zeker niet bij. De middenvelder is vanwege zijn rode kaart tegen AZ geschorst. Tijdens de training was de ‘pitbull’ gewoon van de partij. Hij trainde mee met de grote groep basisspelers en aan niets was af te zien dat hij zondag een vrije dag heeft.

Mauro Rosales kan het niet laten als de bal lonkt. De Argentijn schiet de bal op het doel. Mauro Rosales kan het niet laten als de bal lonkt. De Argentijn schiet de bal op het doel.

Mauro Rosales, Edgar Manucharyan, Roger, Hedwiges Maduro, Olaf Lindenbergh en Nicolae Mitea kregen vrijdag een intensievere training voorgeschoteld. Na een paar korte fanatieke, positiespelletjes werd een partijvorm gespeeld waarbij het er stevig aan toe ging en ook de keepers even onder vuur werden genomen. Zaterdag staat er nog een training op het programma. Dan moeten Ajax klaar zijn voor de tegenstander uit Friesland.