Menu
Babel wijst jongelingen de weg

Babel wijst jongelingen de weg

Ryan Babel keerde begin september terug bij Ajax. Hij heeft dit seizoen al menigmaal bewezen van waarde te zijn. De flankaanvaller zelf juicht de beslissing om terug te keren naar Ajax nog steeds toe. Hij heeft zijn plek als 'oudere jongere' inmiddels gevonden.

In interviews met jonge medespelers wordt de bijna 26-jarige Babel de afgelopen weken regelmatig door hen genoemd als een soort mentor. Die rol is hem niet opgedragen door de staf. ,,Het komt uit mezelf. Een leidersrol in het verbale groepsgebeuren is niet direct iets dat bij mijn persoonlijkheid past. Ik houd er meer van om een speler persoonlijk te benaderen als ik denk dat ik hem kan helpen. Omdat ik aanvaller ben, heb ik het meeste contact met Jody Lukoki en Tobias Sana. Af en toe draag ik ze wat dingen aan waar ze hopelijk mee verder kunnen."

Sommige dingen kunnen en moeten beter, zo weet ook Babel: ,,We moeten constanter worden in bepaalde fases van de wedstrijd. Nu hebben we in de laatste twee wedstrijden twee keer een voorsprong weggegeven. Zelf probeer ik daar in het veld natuurlijk bij te helpen. Op momenten dat het spel stilligt probeer je waar nodig iets te corrigeren. Maar ik mag ook mijn eigen spel niet uit het oog verliezen als ik anderen help."

Ryan Babel in actie tegen Real Madrid. Ryan Babel in actie tegen Real Madrid.

Zaterdagavond komt Vitesse naar de ArenA, de club die met een derde plek verrassend hoog op de ranglijst staat. ,,Het is een topwedstrijd. Vitesse doet het goed, maar ik denk wel dat AZ vorige week hun eerste echte test was (1-2 nederlaag, red.) Zo'n zelfde test hebben ze nu tegen ons weer. Ze zullen revanche willen nemen voor het verlies van vorige week. Daarentegen moeten wij ook gewoon de punten binnenhalen. Ik weet dat ze alle uitduels hebben gewonnen. Het is dus een belangrijke wedstrijd, zeker voor ons."

Twee dagen na de wedstrijd tegen Vitesse reist Babel met zijn teamgenoten naar Engeland voor de uitwedstrijd tegen Manchester City. Een oude bekende van de aanvaller, want uit zijn tijd bij Liverpool kent hij The Citizens nog goed. ,,Er heerst een mooie sfeer daar in Manchester. Het is echt Engels. City heeft een mooi stadion met een goed veld. Aan de ambiance kan het dus zeker niet liggen.

Als ik met Liverpool tegen City speelde, waren het altijd fysiek moeilijke wedstrijden. Ik verwacht overigens wel een ander City dan hier in de ArenA. Toen moesten ze al, maar nu moeten ze helemaal willen ze nog iets bereiken in Europa. Ze zijn in de Engelse media neergezet als een stel voetballers dat is afgeschminckt door kinderen. Dat zit ze niet lekker. Ik ga er vanuit dat ze wel geleerd hebben van die wedstrijd. Toch denk ik wel dat we kansen hebben als we op dezelfde manier spelen als thuis. Wij moeten slim kijken waar de mogelijkheden liggen."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst