Menu
Bakboord: 'PSV was veel scherper en feller'

Bakboord: 'PSV was veel scherper en feller'

Ajax leed zaterdag op de Toekomst een pijnlijke 0-5-nederlaag in de strijd om de Super Cup tegen PSV. Trainer John Heitinga sprak na afloop van een pak slaag. Verdediger Navajo Bakboord moest ook erkennen dat PSV een maatje te groot was. ,,Ze waren veel feller en scherper in de duels.”

De 0-2 was volgens Bakboord het breekpunt in de wedstrijd. ,,We kwamen een beetje knullig achter. Daarna probeerden we de wedstrijd te kantelen, maar na de 0-2 zag je dat de koppies gingen hangen."

Ajax straalde op eigen veld geen gretigheid uit en zag PSV in de tweede helft verder uitlopen. ,,Dit is wel gewoon een finale waarin je speelt om een prijs", baalde Bakboord. ,,Dat leken we ons niet te beseffen."

Heitinga: 'Dit is ook een eyeopener voor ons.'

Uitgebreide reactie ⤵️

Samenvatting ➡️ https://t.co/PANBk3ztr1 https://t.co/rPpvGjhZai

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 augustus 2017

,,Natuurlijk is dit een slechte start van het seizoen", vervolgt de 18-jarige verdediger. ,,Als verdediger is het ontzettend frustrerend als we niet snel omschakelen na balverlies. PSV heeft snelle aanvallers en behendige middenvelders. Dan kom je in de problemen."

Bakboord was vorig seizoen lid van de succesvolle selectie die beslag wist te leggen op de 'triple'.
In een nieuwe samenstelling gaat Ajax O19 de behaalde prijzen proberen te verdedigen. ,,We spelen met een heel nieuw team eigenlijk. Je hebt te maken met veel nieuwe jongens. Het is nog wennen aan elkaar. Maar het moet wel snel opgepikt gaan worden, anders laten we dure punten liggen in de competitie", besluit Bakboord.  

Lees ook: Super Cup deceptie voor debuterende Heitinga
Bekijk ook: Heitinga: 'Dit mag niet gebeuren'

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees