Menu
Bakker blikt terug op succesvol trainingskamp Ajax Vrouwen

Bakker blikt terug op succesvol trainingskamp Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen sluiten vrijdag hun eerste trainingskamp af. De ploeg van Ed Engelkes verbleef vijf dagen in het Spaanse Huelva, waar het zich klaarstoomde voor de tweede seizoenshelft. Eshly Bakker blikt terug op een mooie, intensieve week.

Eerste trainingskamp
,,Het trainingskamp in Spanje was een prachtige ervaring als groep. Dat dit trainingskamp het eerste was voor de Ajax Vrouwen maakt het nog specialer. Deze week was heel goed voor het teamproces. Normaal zien we elkaar natuurlijk vrijwel dagelijks op het trainingsveld, maar het voelt goed om nu zo’n week intensief met elkaar door te brengen."

Teambuilding
,,Het trainingskamp geeft ons na de winterstop ook weer conditionele prikkels. Maar de focus ligt natuurlijk primair op het voetbal en de groepsdynamiek. Naast intensieve trainingen zat het programma nog bomvol allerlei leuke activiteiten. Teambuilding was daarin vaak de leidraad. Zo zijn we een dag naar het strand gegaan om te footvolley-en. Woensdag hebben we een uitstapje gemaakt naar Sevilla en hebben we met z’n allen de stad even goed verkend. We hebben ook veel gepraat en gewandeld afgelopen week. Dat heeft het team zeker goed gedaan. De sfeer is perfect."

De Quiz van Merel
,,Een van de hoogtepunten was toch wel de quiz van Merel (van Dongen, red.). Ze had flink haar best gedaan. Voorafgaand aan het trainingskamp hebben we allemaal een weetje over onszelf ingestuurd. Bij elk weetje moest je de juiste persoon zien te vinden. Ja, zo leer je elkaar wel kennen, haha! Het grappigste weetje? Dat Anouk Hoogendijk 19 zwemdiploma’s heeft!"

Oefenduel in Spaanse sferen
,,Donderdagmiddag speelden we een oefenduel tegen Sporting de Huelva, dat eindigde in een 2-2-gelijkspel. We hadden kunnen winnen. De vrouwen van Huelva waren beduidend minder goed. En ja, er hing nogal een temperamentvol sfeertje op het veld. Dat zijn wij natuurlijk ook niet echt gewend. Het is hoe dan ook een heel goede ervaring geweest en hier leren we van. In de Eredivisie ken je op een gegeven moment elke club en weet je wat voor vlees je in de kuip hebt. We gingen dit duel volledig blanco in. Een leuke ervaring!"

Bakker tijdens de warming-up.
Bakker tijdens de warming-up.
Een vol programma voor de Ajax vrouwen, met naast trainingen ook mooie excursies.
Een vol programma voor de Ajax vrouwen, met naast trainingen ook mooie excursies.

Tekst en beeld: Ajax.nl