Menu
Bakker trainer Ajax Talententeam, Pieëte fysio

Bakker trainer Ajax Talententeam, Pieëte fysio

Suzanne Bakker wordt de trainer van het Ajax Talententeam voor meiden, dat komend seizoen van start gaat. Bakker zette vandaag haar handtekening onder een contract dat haar voor één jaar aan de club bindt. Oud-speelster Marlous Pieëte wordt de fysiotherapeute van het nieuwe team.

Bakker komt over van Excelsior Barendrecht Vrouwen, waar ze een jaar assistent-trainer was. Daarvoor was ze drie jaar trainer bij het in de Topklasse uitkomende Wartburgia Vrouwen 1 en zet ze zich al jaren in voor het bevorderen van meisjesvoetbal in grote steden.

Bakker: 'Droom komt uit, want ik was altijd fan van Ajax'
Bakker: 'Droom komt uit, want ik was altijd fan van Ajax'

Met ingang van het seizoen 2018-2019 stopt de KNVB met het CTO Amsterdam Talent Team voor talentvolle speelsters. Ajax besloot daarop een eigen talententeam te starten, dat ruimte biedt aan de huidige CTO-talenten en uitkomt in de Beloftencompetitie. ,,Ik vind het heel leuk dat ik hier aan de slag mag. Mijn droom komt uit, want ik was altijd fan van Ajax. Ik verwacht van de talenten dat ze zich goed ontwikkelen en de stap naar het 1e elftal kunnen maken."

'Het is superleuk om terug te zijn op het oude nest'
'Het is superleuk om terug te zijn op het oude nest'

Behalve de trainer tekende nog een lid van de staf haar contract. Oud-Ajacied Marlous Pieëte gaat samen met het bestaande medische team van het eerste vrouwenelftal de fysiotherapie bij het talententeam op zich nemen. Tussen 2014 en 2017 speelde Pieëte 64 wedstrijden voor Ajax, en scoorde ze achttien keer. Sinds vijf jaar is Pieëte ook afgestudeerd fysiotherapeut, waardoor ze nu een andere rol bij haar oude club kan vervullen. Pieëte: ,,Het is superleuk om terug te zijn op het oude nest. Veel zin in, wel andere rol dan ik gewend ben. Ik hoop dat ik zowel als fysio maar zeker ook als oud-speelster iets aan die meiden kan meegeven."

Lees ook: Doorn en Van Seijst tekenen contract bij Ajax Vrouwen

Tekst en beeld: Ajax.nl