Menu
Bakker: 'We hebben al bewezen dat we ze aankunnen'

Bakker: 'We hebben al bewezen dat we ze aankunnen'

Linda Bakker was afgelopen week tegen Brescia matchwinnaar met haar treffer in de 88e minuut. Door haar doelpunt hebben de Ajax Vrouwen een prima uitgangspositie als ze woensdagavond aan de aftrap staan van de return tegen de Italianen. De voorhoedespeler blikt vooruit op de beslissende wedstrijd in het Stadio Mario Rigamonti.

Vorige week pakte Marjolijn van den Bighelaar na 20 minuten een rode kaart. Mede door haar schorsing stijgt de kans op een basisplaats voor Bakker. ,,Door de afwezigheid van Marjolijn hoop ik wel in de basis te staan”, vertelt de aanvaller. Normaal wordt Bakker aan de zijkant geposteerd, maar de speelster is niet vreemd met de spitspositie. ,,In mijn eerste jaren bij Ajax heb ik wel eens in de spits gestaan, ik weet dus wat van je wordt verwacht. Mijn krachten in de spits liggen vooral bij het diepgaan en ik heb aardig wat snelheid.”

88. GOAL! Linda Bakker kopt de bal na een assist van Desiree v Lunteren op fraaie wijze in het doel! ❌❌❌#UWCL #ajabre

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 4 oktober 2017

Tactiek Brescia
Gianpiero Piovani trad vorige week met zijn team aan volgens traditioneel Italiaans recept (5-3-2). Bakker is ervan overtuigd dat de Biancoazzurri met dezelfde tactiek zullen aantreden. ,,Ik denk dat Brescia weer met 2 spitsen speelt, hetzelfde als vorige week. Ze zullen iets meer druk gaan zetten want ze moeten natuurlijk scoren. Ook zullen ze meer power voorin gaan brengen.”

Linda Bakker viel vorige week in en maakte de winnende treffer.
Linda Bakker viel vorige week in en maakte de winnende treffer.

Harde spel Italianen
,,Ik denk dat ze morgen weer zo hard gaan spelen als in de heenwedstrijd. Het blijven tenslotte Italianen, ze provoceren altijd. De scheidsrechter van vorige week ging daar echt in mee. Ik hoop dat we nu een scheidsrechter hebben die meer zijn eigen keuzes maakt en niet zo beïnvloedbaar is.''

Vorige week werkte de provocerende tactiek van de Italianen; de Ajax Vrouwen stonden al na 20 minuten met 10 man. Bakker weet hoe de Ajacieden dat deze week moeten voorkomen. ,,We moeten rustig blijven. We hebben al bewezen dat we ze aankunnen, dus we moeten van onze eigen kracht uitgaan.”

Thuisvoordeel
,,Wij weten wat thuisvoordeel kan brengen, we hebben het vorige week zelf meegemaakt op de Toekomst. Als het hier morgen ook volle bak wordt, zullen zij dat voordeel ook duidelijk merken.”

Ontlading na de 1-0 tegen Brescia op de Toekomst! Woensdagavond weer?
Ontlading na de 1-0 tegen Brescia op de Toekomst! Woensdagavond weer?

Op de vraag of de Ajax Vrouwen morgen de 0-1-voorsprong moeten verdedigen of uitbouwen, antwoordt Bakker resoluut: ,,Uitbouwen. Wanneer de organisatie goed staat verdedigen we uiteraard de voorsprong. Maar we moeten wel druk blijven zetten en voor die tweede treffer gaan.”

Of Bakker morgen weer voor de winnende treffer gaat zorgen? ,,Ik hoop het wel! Als iemand anders hem maakt is het ook prima, als we maar door gaan naar de volgende ronde.”

Lees ook: Ajax Vrouwen klaar voor CL-kraker

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & Jasper Ruhe