Menu

Balbezit toverwoord op donderdagtraining

Het overgrote deel van de donderdagtraining stond in het teken van balbezit. Wie het had, moest het houden, wie het niet had, moest zorgen dat hij zo snel mogelijk in balbezit kwam. Zaterdag al wacht AZ.

Op het veld waren ook de zes winnaars van woensdagavond, waar Jong Ajax met 2-0 het bekerduel won van FC Den Bosch. Held Maarten Stekelenburg, die zorgde dat de 'nul' ook na 90 minuten nog op het scorbeord stond, trainde weer samen met Sander Boschker en Bogdan Lobont. Hij hoefde niet tot het einde toe aanwezig te zijn. Toen Koeman twee keepers nodig had bij het balbezit met afronding op goal, kon de Haarlemmer de douches opzoeken.

Hij was echter niet de eerste die van het veld stapte. Jelle van Damme heeft nog altijd last van zijn enkel en baalde zichtbaar van zijn vroegtijdige gang naar de kleedkamer. Doelpuntenmaker Nicolae Mitea, Victor Sikora en Anthony Obodai mochten ook na de uitlooptraining en de passoefening de regen uit.

Dat gold echter niet voor Jari Litmanen, hij speelde tegen Den Bosch voor het eerst sinds bijna drie maanden weer een uur, en Nigel de Jong. Zij maakten de volledige training mee.

Vooral het spelen in balbezit werd flink geoefend. Drie teams, oranje, geel en blauw, waarbij geel de neutrale partij was, streden tegen elkaar. En hoe. De aanwijzingen vlogen in scherpe bewoordingen over het veld, de tackles waren fel en de vloeken na verloren balbezit waren niet van de lucht.

Daaruit viel op te maken dat de ploeg op scherp staat. Zoveel was wel duidelijk na de training van donderdag. Er rest het team nog een training, vrijdagochtend, dan moet Ajax klaar zijn om de volgende aanval - nu door AZ - op de eerste plaats in de Holland Casino Eredivisie te pareren.