Menu

Balen, maar nog niet wanhopen

Na aankomst in Amsterdam begaf de selectie van Ajax zich naar het trainingsveld naast de ArenA om uit te lopen. De teleurstelling over het verlies tegen Celta de Vigo was van de gezichten af te lezen, maar zoals Nigel de Jong aangaf, Ajax hoeft nog niet te wanhopen over zijn kansen in de UEFA Champions League.

Nigel de Jong en Zlatan Ibrahimovic bleven achter op het trainingsveld toen de groep na de uitloopoefeningen snel de kleedkamer opzocht. De Nederlandse middenvelder en de Zweedse spits verzonden voorzetten naar elkaar, werkten af op doel en hielden alleen en samen de bal talloze keren hoog.

Nigel de Jong zei zich best goed te voelen. Natuurlijk baalde hij net als de andere Ajacieden van het verlies tegen de Spanjaarden, maar: ,,We hebben nog alle kansen om verder te komen in de Champions League. Vergeet niet dat we tegen een goede tegenstander hebben gespeeld gisteren. We staan tweede in de groep met zes punten. Thuis tegen AC Milan kunnen we ons plaatsen voor de volgende ronde'', nam De Jong alvast een voorschot op het volgende treffen op het hoogste Europese niveau, als Ajax het in Amsterdam over twee weken opneemt tegen de Italiaanse gigant.

Ibrahimovic en De Jong bleven na het vertrek van de overige selectiespelers tegen Celta - minus de lichtgeblesseerde Nicolae Mitea die zich helemaal niet liet zien - achter met revalidanten John O'Brien, Sander Boschker en Jelle van Damme.

O'Brien werd door René Wormhoudt aan een stevige sprinttraining onderworpen, terwijl Van Damme en in iets mindere mate Boschker wat duurwerk moesten doen met fysiotherapeut Frank van Deursen.