Menu
Balende Bosz: 'Ziek van de 2-1'

Balende Bosz: 'Ziek van de 2-1'

Ajax kreeg het zo begeerde uitdoelpunt, maar de 2-1-nederlaag was absoluut niet waar Peter Bosz op had gehoopt. De trainer vond de nederlaag onnodig.

,,We begonnen heel slecht, hadden het een paar minuten moeilijk. Daarna zijn we gaan voetballen en kwamen we in onze kracht. We hadden de wedstrijd onder controle en maakten de 1-1. In het begin van de tweede helft speelden we heel goed, we drongen Kopenhagen helemaal terug. Juist in die fase viel de 2-1. Daar ben ik ziek van.”

Overlopen
De journalisten op de persconferentie vonden dat Ajax in het begin werd overlopen: ,,Ik heb het niet ervaren dat we overlopen werden. Wellicht door de hectiek dat ik dat gevoel niet had. Na de 1-0 hadden we het wel moeilijk. Nick speelt bal in voeten tegenstander en dat was een hachelijk moment, maar overlopen. Nee, zo voelde ik dat niet.”

Een Deense journalist wilde weten of Bosz verrast was door Kopenhagen. ,,Nee helemaal niet. We kenden hun kracht in de lucht. Dat kwam uit.” En over de Deense Ajacieden: ,,Ik heb twee goede Deense spelers gezien. Lasse was heel belangrijk, stond altijd vrij. En ik heb, sinds enkele wedstrijden, weer een goede Kasper gezien.” Over de afgekeurde 2-2 van zijn spits: ,,In Engeland wordt zo’n goal niet afgekeurd.”

Interessante return
Hoe ziet Bosz de wedstrijd van volgende week? ,,Wij hebben voordeel van de thuissituatie, zij van een 2-1-voorsprong. Dus het wordt een interessante wedstrijd. Wij hebben vandaag laten zien dat we tegen Kopenhagen kunnen voetballen. Dat gaan we thuis ook doen.”

90+2. Afgelopen. #Ajax weet niet te winnen van Kopenhagen. Volgende week in de @AmsterdamArenA tijd om het recht te zetten! ❌❌❌ #UEL #kopaja pic.twitter.com/abYzsdvHKx

— AFC Ajax (@AFCAjax) 9 maart 2017
Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst