Menu
Balende Reiziger: 'Hier moeten we echt van leren'

Balende Reiziger: 'Hier moeten we echt van leren'

Jong Ajax heeft maandagavond niet kunnen winnen van Jong AZ. In het AFAS-stadion kwamen de Ajacieden nog wel op een 0-2-voorsprong dankzij doelpunten van Noussair Mazraoui en Mateo Cassierra. In de loop van de 2e helft helft ging het uiteindelijk helemaal mis en verloor het team van Michael Reiziger met 4-2.

Volgens Reiziger voerde Jong Ajax aanvankelijk stevig de regie: ,,Na een moeizaam begin pikten we de draad goed op en hadden we mooie combinaties. We kregen steeds meer grip op de wedstrijd, en via een mooie goal kwamen we op 0-1." Het was Mazraoui die niet voor het eerst dit seizoen met een mooi afstandsschot kon scoren.

'Doelpunten knullig weggegeven'

,,Na de 0-1 hadden we op 0-2 moeten komen en de score verder moeten uitbouwen. Ook in de 2e helft kwamen we redelijk uit de startblokken”, vervolgde Reiziger. ,,We hadden de volledige controle, kwamen op 0-2, maar gaven daarna de doelpunten te makkelijk weg. Zo glipte de voorsprong op een kinderachtige manier uit onze handen.”

Dani de Wit treurt.
Dani de Wit treurt.

,,Jong AZ geloofde er eerst niet meer in, maar kreeg hierdoor weer de geest en kwam zo terug in de wedstrijd. Tegen De Graafschap, toen we met 0-5 verloren, was het heel slecht", stelt Reiziger. ,,Maar dit deed me meer denken aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, toen we ook eerst volledige controle hadden maar de wedstrijd alsnog uit handen gaven. Op dit niveau mag dat niet gebeuren. We moeten hier echt van gaan leren.”

Jong AZ – Jong Ajax 4-2 (0-1). 40. Mazraoui 0-1, 50. Cassierra 0-2, 54. Helmer 1-2, 65. Reijnders 2-2, 85. Seuntjens 3-2, 90+3. García 4-2

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Dankerlui (61. Matusiwa), Doekhi (46. Sidoel), Léon Bergsma, Dijks, Eiting (74. Flemming), Bijleveld, De Wit, Nunnely, Casssierra, Mazraoui

Lees ook: Heitinga selecteert Sierhuis en gebroeders Maduro

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Pro Shots