Menu

Balvaardigheid tijdens maandagochtendtraining

Tijdens de training maandagochtend konden de spelers die in de basis stonden tegen Willem II de dag ervoor, nog een beetje nagenieten van de grote overwinning. Na het uitlopen en verschillende oefeningen met de bal, hielden de meesten het voor gezien. De reserves moesten wat langer aan het werk.

Een klein groepje moest vol aan de bak. Maarten Stekelenburg, Anthony Obodai, Johnny Heitinga en Nicolae Mitea lieten zich niet op het veld zien, zij spelen maandagavond met Jong Ajax de competitiewedstrijd tegen Jong FC Twente. De overigen, inclusief invallers Yakubu, Victor Sikora en Nigel de Jong, deden eerst een rondo en moesten vervolgens hard inpassen en afronden op doel. Tussen de palen wisselden Sander Boschker en Bogdan Lobont elkaar af.

Terwijl de reserves zich in het zweet werkten, meldden de tien basisspelers van de dag ervoor zich bij René Wormhoudt. Onder hen ook Petri Pasanen, die tegen Willem II halverwege uitviel met ademhalingsklachten. De Fin heeft nergens meer last van en kon gelukkig gewoon meedoen met de korte training.

De conditietrainer had allerlei varianten bedacht met de bal waar de voeten nauwelijks aan te pas kwamen. Zo moesten bijvoorbeeld twee Ajacieden tegenover elkaar staan en tegelijkertijd een bal overkoppen. Met twee ballen in het spel bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Op het moment dat de regendruppels talrijker en zwaarder werden, waren de basisspelers al toe aan de cooling-down. De meesten bleven nog even 'hangen' om een balletje met elkaar te trappen, waar ben je anders voetballer voor, maar hielden het na een dik uur wel voor gezien. De reserves mochten niet veel later ook de warme douche opzoeken.

Vanaf dinsdag staat het programma van de selectie volledig in het teken van de wedstrijd in de UEFA Champions League tegen Club Brugge.