Menu
Bandieri Battle: koud, maar leerzaam

Bandieri Battle: koud, maar leerzaam

Vrijdag voor Ajax-FC Twente was een groep van 25 leden van Ajax Jonge Schare uitgekozen om hun eigen Bandieri te maken. Zij waren winnaars van de ontwerpwedstrijd. Hierbij een verslag.

Tijdens het maken van de bandieri’s op de vrijdagavond is alles vrij goed verlopen, maar het was wel koud. Allereerst moesten de deelnemers via een sheet met hun ontwerp en een projector de bandieri overtrekken op een doek. Hierna konden de bandieri’s worden ingekleurd en moesten deze een nacht drogen.


Van tekening, op sheet, via projector en naar het laken.

Zaterdag liep niet alles zoals gepland. ’s Middags zouden ze van het sfeerteam en vak 410 de bandieri’s naaien, zodat de stokken konden worden bevestigd. Dit is echter niet gebeurd. Daarnaast is er voor de wedstrijd door o.a. de supporters op vak 410 besloten actie te voeren tegen de voorzitter van Ajax, John Jaakke. Dit deden ze o.a. door uit het vak te lopen en dus ook geen bandieri’s te tonen. Hierdoor liep helaas ook onze actie verkeerd. Wel is er een winnaar gekozen met het mooiste ontwerp: Jelle Smaal uit Strijen met zijn vak 410 spandoek. Hij wint een Ajax shirt.