Menu

Barca loopt averij op

MADRID (ANP) - Real Madrid blijft op titelkoers in de Spaanse competitie. De 'Koninklijke' kraakte in Bernabeu degradatiekandidaat Real Sociedad met 4-0. Barca liep zondagavond voor eigen publiek tegen Real Mallorca opnieuw averij op: 1-1.

Rivaldo maakte na rust beide treffers. Eerst schoot de Braziliaan in eigen doel door een vrije trap van Luque van richting te veranderen. Later maakte hij gelijk uit een strafschop, nadat Patrick Kluivert was neergelegd. De Nederlandse spits cre~.eerde in hechte samenwerking met Boudewijn Zenden tal van kansen. De afwerking liet bij Barcelona, evenals afgelopen week tegen Celta deVigo voor de UEFA Cup, te wensen over. Frank de Boer, Reiziger, Cocu en Overmars stonden ook in de basis.

Morientes was voor rust tweemaal trefzeker voor Real Madrid. Raul kopte de derde binnen en McManaman bepaalde de eindstand met een raak schot op 4-0. Madrid staat op 56 punten, Deportivo volgt met 51. De Uruguayaan Walter Pandiani, in grootse vorm, en Diego Tristan scoorden ieder tweemaal. Roy Makaay kwam niet in actie. Kily Gonzalez redde Valencia tegen Osasuna. Hij maakte met minder dan een kwartier te gaan de enige treffer. Zijn werkgever bleef daardoor derde in de rangschikking, met vier punten meer dan Barcelona.

Racing Santander deed de laatste plaats over aan Osasuna door een verdiende zege (2-1) op Las Palmas. Beide ploegen hebben 23 punten, maar het doelsaldo van Santander is beter.