Menu

Barcelona bekert verder

BARCELONA (ANP) - Barcelona heeft woensdag de halve finales bereikt in de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi. De sterk oranje getinte ploeg speelde 1-1 tegen stadgenoot Espanyol. Barcelona had het eerste duel met 2-1 gewonnen. Phillip Cocu werd uit het veld gestuurd.

Barcelona, met de Nederlanders Reiziger, Frank de Boer, Cocu, Overmars en Kluivert in de basis, nam al na 6 minuten de leiding door een doelpunt van De Boer. Roger deed een kwartier later iets terug voor Espanyol.

Meer doelpunten vielen er in een goed gevuld Nou Camp niet, kaarten des te meer. Cocu kreeg rood na een overtreding op Tamudo. Barcelona-coach Ferrer kreeg geel, net als zijn spelers Alfonso, Kluivert, Guardiola en Rivaldo en de Espanyol-spelers Morales, Navas en Soldevilla. Overmars moest al na 14 minuten worden vervangen.

Behalve Barcelona plaatsten zich woensdag Zaragoza en Celta de Vigo voor de halve finales. Zaragoza won met 2-0 van Santander, Celta verloor met 2-1 bij Mallorca maar had het eerste duel met 3-1 gewonnen. De vierde halvefinalist is Atletico Madrid dat zich dinsdag al plaatste.