Menu

Barcelona blijft Real Madrid voor

In zijn eerste jaar als trainer van FC Barcelona heeft oud-Ajacied Frank Rijkaard een goede prestatie neergezet. De ploeg uit Catalonië eindigde als tweede in de Primera Division en wordt samen met kampioen Valencia rechstreeks toegelaten tot de Champions League. Real Madrid eindigde als vierde in Spanje.

Barcelona, met voormalig Ajax-spelers Patrick Kluivert, Edgar Davids, Michael Reiziger en Marc Overmars in de gelederen, ging wel onderuit op de laatste speeldag. Het team van coach Rijkaard verloor met 2-1 bij Real Zaragoza. Real Madrid maakte echter geen gebruik van de misstap van Barça. De sterrenformatie ging in eigen huis met 1-4 ten onder tegen Real Sociedad. Deportivo la Coruna haalde Real Madrid zelfs nog in, zodat de Madrilenen uiteindelijk met de vierde plaats in de competitie genoegen moesten nemen.

Voormalig Ajacied Nando Rafael trof weer eens doel voor Hertha BSC. De ploeg uit Berlijn won op de slotdag in Duitsland met 3-1 van FC Köln. Rafael, die in de 64ste minuut in het veld kwam, maakte twaalf minuten voor tijd de derde treffer voor Hertha, dat het seizoen als nummer 12 afsloot.
Borussia Dortmund, het team van ex-Ajacied André Bergdolmo, verspeelde op de laatste speeldag een ticket voor Europees voetbal. Dortmund speelde bij Kaiserslautern met 1-1 gelijk. Bergdolmo speelde de hele wedstrijd.