Menu
Barcelona draait warm voor Ajax

Barcelona draait warm voor Ajax

In de Amsterdam ArenA werkte FC Barcelona dinsdagavond toe naar het UEFA Champions Leagueduel met Ajax. Om 19:00 uur betraden de sterren van trainer Luis Enrique het veld. Met als voornaamste blikvangers: Neymar, Lionel Messi én oude bekende Luis Suarez.

Barcelona heeft woensdagavond iets recht te zetten. De 22-voudig Spaans kampioen verloor zijn laatste twee duels in de Primera Division. Afgelopen weekend was Celta de Vigo in Camp Nou met 0-1 te sterk. Een week eerder werd El Clásico verloren bij Real Madrid: 3-1. In de wetenschap dat het treffen tussen beide ploegen op Amsterdamse bodem vorig jaar in een nederlaag eindigde (2-1), zullen de Catalanen dit duel geenszins lichtzinnig opnemen.

De komst van Barcelona naar Amsterdam betekende eveneens de terugkeer van Ajax’ Europees topscorer in de Arena: Luis Suarez. Hij verruilde Ajax begin 2011 voor Liverpool. Het duel van woensdagavond vormt het eerste weerzien met zijn oude club sinds zijn vertrek en is tevens het eerste duel in de Champions League dat hij sinds het seizoen 2010-2011 zal spelen.

Suarez betreedt voor het eerst sinds zijn vertrek het veld van de ArenA. Suarez betreedt voor het eerst sinds zijn vertrek het veld van de ArenA.

Luis Enrique sprak tijdens de persconferentie voorafgaand aan de training met veel respect over Ajax. Hij verwacht woensdagavond een ‘moedig, dapper en strijdlustig Ajax’ en een ploeg die ‘veel druk naar voren zal geven’. En hoewel Barcelona de afgelopen twee wedstrijden dus geen goed resultaat heeft geboekt, laat de coach geen twijfel bestaan over de ambities tijdens de vierde groepswedstrijd in poule F: ,,We willen domineren en de tegenstander geen kans geven om bij het doel te komen.’’

Tijdens het openbare deel van de training lieten de Barça-spelers merken het goed naar hun zin te hebben in de ArenA. Zeker de rondo zorgde voor een hoop plezier. Verder werd dit trainingsdeel opgevuld met het overschieten van de bal, wat gepaard ging met de nodige speelse balbehandelingen.

Als het aan Barcelona ligt zal het woensdag een grote stap zetten richting overwintering in de Champions League. Dit zal de ploeg in ieder geval moeten doen zonder de geblesseerde Andrés Iniesta. De middenvelder mist het duel vanwege een kuitblessure. Er blijft echter meer dan genoeg kwaliteit over in de selectie om dit op te vangen. Ajax zal vanaf 20:45 uur alles op alles zetten om Barcelona af te stoppen en wederom te verrassen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Een team met Messi én Suarez zal moeilijk af te stoppen zijn. Een team met Messi én Suarez zal moeilijk af te stoppen zijn.
Suarez en El Haddadi hebben een leuk onderonsje. Suarez en El Haddadi hebben een leuk onderonsje.
Ook de overige spelers straalden veel plezier uit. Ook de overige spelers straalden veel plezier uit.
De bal werd soms met het hoofd beroerd... De bal werd soms met het hoofd beroerd...
...en soms ook op een geweldige wijze met de voet. ...en soms ook op een geweldige wijze met de voet.
Suarez: ,,Als ik morgen scoor tegen Ajax, dan zal ik niet juichen.'' Suarez: ,,Als ik morgen scoor tegen Ajax, dan zal ik niet juichen.''